Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Biblioteca de Salou ofereix un servei on-line per a la consulta del seu catàleg i per a préstecs de llibres electrònics

dilluns 10 agost 2015

A través del portal Argus es pot consultar tot el catàleg del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat on hi ha fins  a 143 biblioteques públiques

Els usuaris de la Biblioteca de Salou poden accedir des d’internet als fons documental de la pròpia biblioteca o al de la resta de biblioteques públiques de Tarragona i Terres de l’Ebre, Lleida i Girona mitjançant Argus, el catàleg que el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació ha posat a disposició de la ciutadania i d’aquestes biblioteques. D’aquesta manera, des de qualsevol dispositiu mòbil, tableta, e-reader o bé un ordinador, l’usuari (amb carnet de la biblioteca i prèviament donat d’alta al servei) pot llegir sense necessitat de desplaçar-se a la biblioteca per anar a buscar un registre.

Per la regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, “aquest catàleg col·lectiu permet realitzar des de casa la cerca de documents per més d’un concepte (paraula clau, autor, títol, ISBN o matèria) obrint un desplegable i també es pot seleccionar  la biblioteca on es vol consultar desplegant el menú corresponent. És una eina que facilita l’accés a la lectura i a la cultura”, afirmava.

A més, el catàleg ofereix la possibilitat de registrar-te com a usuari a "El meu compte" de l'apartat "Iniciar sessió" del mateix enllaç per poder modificar les dades personals, saber els documents que es tenen en préstec i el termini de devolució, renovar-los i reservar documents que estiguin prestats de la biblioteca pròpia. De moment no es poden reservar documents disponibles d’altres biblioteques. En aquest cas caldrà anar a la biblioteca.

L’enllaç que podeu consultar per tal d’accedir al catàleg es: http://argus.biblioteques.gencat.cat

Per a dubtes hi ha un tutorial d´ús http://catalunya.ebiblio.es/video-ca

Aquest sistema dóna servei a 143 biblioteques públiques i unifica els catàlegs de les biblioteques municipals amb els 3 catàlegs de les biblioteques de titularitat estatal, des del març de 2010. 

Galeria d'imatges

biblio.jpg

Document Actions