Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Biblioteca de Salou organitza activitats al voltant del món dels oficis per a totes les edats

dimecres 05 juliol 2023

Durant els mesos de juliol i agost hi ha jocs, manualitats i tallers gratuïts, amb inscripció prèvia, a biblioteca@salou.cat i al tel. 977 38 88 09. Avui, a les 18 h, comencen les activitats

 

La Biblioteca Pública Municipal de Salou ha organitzat activitats, jocs, tallers i xerrades al voltant del món dels oficis, dels actuals i més sensorials, per als més petits de casa, per treballar els sentits del tacte i de l'oïda, però també del passat, més artesanals, ja desapareguts i pràcticament desconeguts per als nostres infants i per als joves; i oficis del futur, relacionats amb la tecnologia i les xarxes socials. Els adults podran participar, també, en tallers de demostració i pràctica sobre algun dels oficis que ens han arribat d'altres cultures mil·lenàries, de l'Àsia i d'Oceania.

Els tallers, que estan dirigits doncs a públic de totes les edats, es desenvoluparan durant aquests mesos d’estiu i tindran lloc al mateix equipament, prèvia inscripció, i amb places limitades.

La finalitat de l'activitat d'estiu és conèixer els oficis de casa nostra, perduts al llarg de la nostra història i abraçar els de futur, que ja són present, amb un tast per alguns més exòtics, tant de relax com més festius.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha posat en relleu la important tasca educativa, formativa, divulgativa i d’entreteniment que té la Biblioteca de Salou, per a totes les edats.

Per la seva banda, la regidora de Serveis Culturals, Julia Gómez, ha assenyalat que “en aquesta ocasió, el tema dels oficis és molt atractiu, perquè podem descobrir com era la societat de fa uns anys, i també podem projectar com serà el futur de les ocupacions”.

Cada dimecres de juliol i agost, a les 18 h, es faran jocs i tallers de manualitats sobre els oficis perduts, que tenen relació amb el nostre entorn i la nostra història. Adreçat a infants a partir de 4 anys, a càrrec d'Ans Educació.

Cada dijous de juliol, a les 18 h, hi haurà un taller continu sobre els oficis del futur, relacionat amb la robòtica; una experiència pràctica per experimentar i aprendre a construir i programar el propi robot, mentre es gaudeix de la tecnologia i la ciència, d’una forma divertida i efectiva. Adreçat a joves a partir de 10 anys, a càrrec de Petits Enginyers.

Cada dijous d’agost, a les 18 h, es realitzarà un taller continu de youtubers, de caràcter pràctic, per conèixer les bases de la creació de contingut audiovisual, amb l’edició, muntatge, il·luminació i disseny d’un canal de youtube. Adreçat a joves, apartir de 10 anys, a càrrec de Petits Enginyers.

El dimarts, 18 de juliol, a les 18.30 h, s’explicarà un conte sobre l’ofici de cuiner, que oferirà una experiència sensorial a través de les diferents textures i del sentit del tacte. S’adreça als més petits de fins a 4 anys.

El dilluns, 24 de juliol, a les 18.30 h, hi haurà una jornada sobre oficis nouvinguts, des d’Àsia. Inclourà una xerrada i una demostració del ioga per conèixer d’on ve aquesta pràctica espiritual mil·lenària, originària de l’Índia; una activitat adreçada a adults.

El dimarts, 1 d’agost, a les 18.30 h, s’explicarà un conte per descobrir els diferents sons dels animals, a través del sentit de l’oïda, mitjançant l’experimentació sensorial, dins de l’experiència “fem de veterinaris”.

Dilluns, 7 d’agost, a les 18.30 h, es podrà conèixer com són els oficis nouvinguts, des d’Oceania, amb una xerrada i una demostració de dansa. Es coneixerà com són i d’on venen les danses polinèsies, uns balls sensuals i elegants que, a més, són molt beneficiosos per al cos humà. Aquesta activitat s’adreça a adults.

Més informació i inscripcions a biblioteca@salou.cat i al telèfon 977 38 88 09, i, també, presencialment, al carrer Ponent, 16.

Document Actions