Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Biblioteca de Salou posa en marxa la iniciativa ‘Viu un llibre’, per tal que el jovent creï una obra literària, de la mà d’escriptors de referència

dilluns 14 setembre 2020

La iniciativa, que començarà aquest proper divendres, 18 de setembre, s’adreça a joves d’entre 10 i 16 anys

Es durà a terme a través de la plataforma digital, Fiction Express de Boolino, que els permetrà interactuar amb els autors/es i compartir les seves idees i opinions

Demà dimarts, 15 de setembre, es durà a terme una conferència online (webinar), on hi participarà l'autor Arturo Padilla i algunes de les biblioteques i lectors/es participants de l'edició anterior de la iniciativa

 

L’àrea de Serveis Culturals de l’Ajuntament de Salou, a través de la Biblioteca Pública Municipal, posa en marxa la iniciativa ‘Viu un llibre’, una activitat que té com a objectiu fomentar la participació del jovent en la creació d’una obra literària, de la mà d’escriptors i escriptores de referència. Cal dir que es tracta d’una idea impulsada pel Departament de Cultura de la Generalitat, a través del Servei de Biblioteques.

L’acció, que començarà aquest proper divendres, dia 18 de setembre, s’adreça a joves d’entre 10 i 16 anys, que es dividiran en tres blocs: 5è i 6è de Primària; 1r i 2n de Secundària; i 3r i 4t de Secundària.

Es durà a terme a través de la plataforma digital, Fiction Express de Boolino, que permetrà al jovent interactuar amb els autors i autores i compartir les seves idees i opinions, a través d’una metodologia única, mitjançant un sistema de votacions i un fòrum obert amb l’escriptor/a, on els participants podran triar els arguments amb els què l’autor/a haurà de comptar per escriure els capítols posteriors.

Així, cada setmana es publicarà un capítol, un per a cada nivell i per a cada llengua, al llarg de les 5 setmanes que es tardarà en acabar el llibre.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assenyalat que “des de l’Ajuntament, tenim la voluntat de fomentar la lectura i la creativitat del jovent, uns elements clau en la seva formació i creixement, tant a nivell professional, com personal”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha assegurat que “aquesta iniciativa dona l’oportunitat als joves de viure una experiència única, de la mà d’escriptors i escriptores de referència, on deixar volar la seva imaginació i crear, en equip, una obra literària”. 

Per participar-hi, cal enviar un correu electrònic a l’adreça biblioteca@salou.cat, indicant el nom de la persona participant, el carnet d’usuari, l’edat i la llengua en què es prefereixi escriure, indicant l’assumpte “VIU UN LLIBRE”.

 

Conferència online de l’autor Arturo Padilla

Demà dimarts, dia 15 de setembre, a les 17 h, es durà a terme una conferència online (webinar), on hi participarà l'autor Arturo Padilla i algunes de les biblioteques i lectors/es participants de l'edició anterior de la iniciativa ‘Escriu un llibre’.

L'escriptor Arturo Padilla aprofitarà l’ocasió per parlar amb alguns dels primers participants del programa ‘Viu un llibre’, per tal de conèixer les seves experiències.

Per poder participar-hi, cal realitzar la inscripció al següent enllaç: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_0l12uezDTAm_AY0Pbn1Zyg. Els inscrits poden assistir a la reunió en mode espectador. Cal dir que la Biblioteca de Salou serà una de les participants, a través de la lectora Ona Margalló Hinojosa.

 

Document Actions