Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Biblioteca de Salou recupera l'activitat de foment de la lectura 'Viu un llibre', per a joves d'entre 10 i 14 anys, amb una novetat, respecte a les altres edicions

dimarts 18 gener 2022

Aquest projecte en línia dona l'oportunitat al jovent de participar en la redacció d'una història, col·laborant, de forma activa, amb el seu autor/a

Enguany, com a novetat, en finalitzar la lectura del llibre mensual, es farà una trobada presencial a la Biblioteca, sempre que les condicions sanitàries ho permetin

Els i les joves interessats en formar-ne part, cal que s'apuntin al telèfon 977388809; o bé enviant un correu electrònic a biblioteca@salou.cat; indicant nom, cognoms i edat

 

La Biblioteca Pública Municipal de Salou torna a posar en marxa l'activitat de foment de la lectura 'Viu un llibre', adreçada a joves d'entre 10 i 14 anys, és a dir, alumnes de 5è i 6è de primària, i de 1r i 2n d’ESO.

Aquesta activitat, organitzada i modulada per a les escoles i les biblioteques públiques, a més del gust per la lectura, treballa la competència en comprensió lectora i fomenta la capacitat creadora del lector, a través de la plataforma Fiction Express.

A través d'aquest projecte, els i les joves tenen l'oportunitat de participar en la redacció d'una història, en la llengua que escullin (català, castellà i/o anglès), aportant idees i col·laborant, de forma activa, amb els respectius autors/es de les obres. Cada alumne es pot apuntar a tants idiomes com vulgui.

Cada divendres, es publica un capítol a la plataforma digital, amb un final trepidant, on l'autor/a ofereix tres opcions per continuar l'argument. Els joves tenen fins a 5 dies, a partir de la publicació, per llegir i emetre el seu vot sobre com vol que continuï la història. Un cop feta la votació, l'autor/a comptarà amb 2 dies més per escriure el següent capítol, basat en l'opció guanyadora.

Cal dir que, si l’alumne té el nivell de lectura adequat per l'edat, la lectura en digital pot durar uns 20 minuts.

La interacció amb l'autor es fa a través d'un fòrum. A través d'aquest espai online, els alumnes poden seguir interactuant amb l'escriptor/a, fent-li preguntes, contrastant les seves idees o expressant les seves inquietuds. Es tracta d'un fòrum tancat, només obert als alumnes, que es modera sota uns criteris molt clars de contingut permès o no permès. Aquest espai ajuda, per tant, els alumnes a aprendre expressió escrita i comportament digital. I compta, també, de manera opcional, amb exercicis i activitats complementàries sobre la lectura, el text o el tema tractat al llibre.

Tota l'activitat és online i sense horaris. Així mateix, enguany, com a novetat, en finalitzar la redacció de cada llibre, es farà una trobada presencial a la Biblioteca de Salou per compartir impressions sobre la lectura i l'experiència amb la resta del grup.

Els i les joves interessats en formar-ne part, cal que s'inscriguin per telèfon, al 977388809; o bé enviant un correu electrònic a biblioteca@salou.cat; indicant nom, cognoms i edat. Per més informació o dubtes, també es pot contactar amb la Biblioteca.

 

Document Actions