Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Biblioteca Municipal de Salou acull dos actes relacionats amb el Rei Jaume I

dimarts 02 setembre 2008

Amb motiu del VIII Centenari del Naixement de Jaume I, la Biblioteca Municipal de Salou ha organitzat per aquests propers dies dues activitats gratuïtes vinculades al cèlebre monarca. Aixi, el pròxim dimecres 3 de setembre tindrà lloc a les 20.30 hores la presentació del llibre 'Les dones de Jaume I', de Maria Carme Roca.

Aquesta novel·la dóna veu a qui no en va tenir, les dames de Jaume I, ja que cadascuna va representar un nou repte personal i polític per al rei. En concret, l'obra relata els sentiments de la sensible i poruga reina Elionor de Castella, la desinteressada i amatent Sibil·la de Saga, passant per l'arrauxada i orgullosa Aurembiaix d'Urgell, la complaent esposa Violant d'Hongria, l'oblidada Blanca de Antillon, la insistent Berenguera Ferrandis, l'amigable i pràctica Guillema de Cabrera, la dolça Berenguera Alfonso o la digna i pacient Teresa Gil de Vidaure, explicant qui va ser l'home amb qui van unir les seves vides durant un temps, quines trajectòries van seguir i com sovint aquestes van ser interferides per l'ombra d'una altra dona.

Maria Carme Roca, nascuda a Barcelona l'any 1955 i autora també de novel·les com 'La ciutat oblidada', 'Quina bestiesa!' o 'Akanuu, l'arquer persa', amb la qual va guanyar el premi Barcanova, estarà a la biblioteca per presentar el llibre i donar inici un altre any al Cicle de Lectura, que durarà tot l'hivern, amb un tertúlia.

La 'Ruta literària' és l'altra activitat prevista, que es durà a terme el dimecres 10 de setembre a les 20.00 hores. Es tracta de la lectura de diversos fragments literaris al voltant de Jaume I que es farà seguint un recorregut pel municipi amb transport. Així, sortint des de la biblioteca un narrador, un rapsoda i un músic seran els encarregats de difondre textos referents al rei en vuit punts emblemàtics de Salou.
Tothom que estigui interessat en fer aquesta ruta ha d'inscriure's prèviament a la biblioteca (c/ Ponent, 16) o trucar al telèfon 977388809, per tal de reservar les places de transport.

A banda d'això, la biblioteca editarà una guia de lectura de les obres publicades sobre la figura del rei Jaume I.

Document Actions