Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

LA BORSA DE TREBALL DE L'AJUNTAMENT FORMALITZA EL SEU CONTRACTE NÚMERO 1000

dilluns 02 agost 2004

La Borsa de Treball de l'Ajuntament va formalitzar el passat dia 15 de juliol, el contracte de treball número 1000. Aquest servei es va posar en marxa a començaments de l'any 2001, i actua com a intermediari entre la demanda laboral i l'oferta de treball de les empreses i negocis.
Des dels seus inicis, s'han inscrit un total de 4.800 persones que busquen feina, i unes 350 empreses que ofereixen llocs de treball. La major part de contractacions s'han produït en el tram entre els 20 i els 30 anys d'edat. La temporada de l'any amb més moviment d'altes i baixes són els mesos de primavera, a les portes de la temporada turística.
Otal matisava que 'la major part del treball és temporal degut a l'estacionalitat; encara que s'han tancat aproximadament un 20% de contractes fixos'.
Un altre aspecte a destacar és la dels sectors que han estat objecte de més contractació. El personal de neteja i manteniment, de la restauració (cuiners i cambrers), de recepció, i del comerç, han estat els més sol·licitats. Les empreses més necessitades de personal són de l'hostaleria, l'allotjament i la restauració, Port Aventura, i de la neteja.
Respecte al Servei d'Assessorament a les empreses, posat en marxa a finals del 2000, han estat unes 350 les que han utilitzat el servei. En un 75% se'ls ha ofert informació sobre tràmits d'obertura, subvencions, i requisits legals. La resta, un 25%, han consultat informes de demanda de sectors, saturació, estudis de mercat, etc.

Document Actions