Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Borsa de Treball Municipal insereix en el primer mig any 104 aturats de Salou; el mateix que en tot l’any 2011

L’alcalde reclama que el govern de l’Estat aposti per les polítiques actives d’ocupació, com a eina eficient per reduir l’atur

dimecres 13 juny 2012

La regidoria d’Ocupació i Polítiques Actives ha presentat avui un balanç del primer mig any de feina realitzada el 2012 a través de la borsa de treball i altres fronts que s’han obert per tal de dinamitzar l’ocupació al municipi, a més d’un balanç dels quatre anys que porta en funcionament. En aquest termini s’han produït fins a 611 contractacions, a través del Departament en dos fronts. D’una banda, a través dels projectes ocupacionals (amb Plans d’Ocupació, Escoles Taller i Cases d’Oficis) que han ofert un lloc de treball  a 260 persones mentre que a través de la Borsa de Treball Municipal (BTM) s’ha aconseguit feina per a 351 persones més. “Malgrat les circumstàncies i les dificultats del país es tracta d’unes xifres d’ocupació importants” , ha apuntat l’alcalde Pere Granados, qui també ha assegurat que “només incentivant la via de inversió a través de les administracions i generant confiança es generaran nous lloc de treball; a més de seguir en la línia de generar polítiques actives d’ocupació”.

En aquest sentit, el regidor de l’àrea d’Ocupació, Jesús Barragán, ha desgranat les xifres d’inserció laboral  que s’han gestionat a través de la regidoria  des de l’any 2009 i on també s’ha donat un servei d’acompanyament (assessorament, orientació, formació i intermediació laboral) per a la millora de la seva ocupabilitat i reinserció laboral. “En part, aquest increment tant important de l’efectivitat de la contractació que s’ha igualat en mig any a la feina de tot l’any passat es deu als convenis que s’han anat signant amb les empreses concessionàries i altres empreses de Salou; i, també –ha afegit- a la millora del programa de gestió de la borsa”, ha explicat Barragán. A més, s’han realitzat diferents projectes formatius.

 

 

 

ANY

ATENCIONS BTM

CONTRACTACIONS

2009

1.645

68

2010

1.867

78

2011

2.344

101

2012

2.123 (FINS 11 JUNY)

104 (FINS 11 JUNY)


L’alcalde també ha reflexionat sobre aquesta qüestió i ha comentat que malgrat tot, les xifres d’atur al municipi són menys severes que a la resta d’Espanya. Així, l’enquesta de Població Activa del primer trimestre de 2012 enregistra 5.639.500 persones aturades a l’Estat Espanyol (24,44%), i  836.900 persones en atur a Catalunya (22,16%). A Salou la mitjana d’atur del 2011 ha estat del 20% mentre que aquest passat mes de maig la xifra s’ha situat en un 14% (de 1.764 persones a Salou). Aquestes xifres, s’estima, es reduiran aprofitant la temporada alta turística.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assegurat que des de l’Ajuntament de Salou es considera preocupant com la desocupació ha anat augmentant de manera progressiva als nostres pobles i ciutats; i que, segons els darrers estudis de població activa, encara no ens trobem en un punt que toqui sostre.  “Per això no compartim la política de restricció pressupostària que vol aprovar l’administració central respecte a l’ocupació; amb una reducció del 56% dels recursos en l’àmbit de les polítiques actives d’ocupació destinades a Catalunya; que passarà de 457M€ a 198M€; i que algunes partides es veuran afectades en un 97% com són els Plans d’Ocupació, les mesures de desenvolupament local i les mesures d’orientació laboral”, ha afegit l’alcalde.

Galeria d'imatges

premsa.JPG
premsa.JPG
DSCN0704.JPG

Document Actions