Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La capital de la Costa Daurada amplia els accessos al Camí de ronda amb nous miradors i plataformes a Cap Salou

divendres 09 maig 2014

L’Ajuntament ha invertit 54.000 euros en un projecte de millora de l’accessibilitat a les zones més abruptes de la costa  repartides en 20 punts

L’alcalde, Pere Granados, ha lamentat un cop més la paràlisis del projecte que havia de finançar l’Estat i que, segons denuncia, “han paralitzat dirigents territorials del PP”

 

L’Ajuntament de Salou ha destinat 54.000 euros a millorar i adequar els solars municipals que hi ha a la primera línia de mar a la zona del Cap de Salou, per on ha de discórrer la segona fase del camí de Ronda, des dels Replanells –on acaba la primera fase del camí- fins al far de Salou. En aquests solars s’han instal·lat una vintena d’elements; entre plataformes, miradors i escales per tal de fer més accessible una de les zones del litoral salouenc més desconegudes.

L’obra, ja finalitzada, l’han dut a terme els Serveis Tècnics Municipals, i ha consistit en adequar els accessos i els passos per tal que el passejant pugui gaudir dels espais naturals tot prioritzant un recorregut principal, que serà l’embrió de la segona fase del futur Camí de Ronda. “Creiem molt interessant que els nostres veïns i visitants puguin conèixer la natura que s’aprecia des de les diferents cales que hi ha a Salou, un Salou més desconegut però d’una gran bellesa paisatgística que ja s’ha descobert en la primera fase del camí de Ronda i que s’ha convertit en un gran atractiu turístic”, explicava l’alcalde, Pere Granados, en la visita que ha dut a terme avui a la Punta del Cavall, junt amb els regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut i d’Ocupació, Jesús Barragán.

En total s’han adequat fins a set espais on s’han col·locat baranes de fusta i passarel·les als llocs de pas perillosos sobre els barranquets o altres desnivells del roquissar –com és el cas del pas de la Mala dona- ja que es tracta de la zona més abrupte de la costa salouenca. Tota aquesta actuació s’ha completat amb la instal·lació de petites plataformes de fusta en llocs estratègics com a punt de parada i descans. També s’ha condicionat el refugi de la guerra civil que hi ha al final de la punta del cavall com a element històric destacat. Tot plegat, també s’ha completat amb una acció de desbrossament de caminets i de zones de pas per part dels equips de treballadors dels plans d’ocupació municipal.

 

Sense continuïtat del camí 

D’altra banda, l’alcalde, ha volgut mostrar el seu rebuig a que encara no s’hagi iniciat la segona i tercera  fases del camí de ronda. El batlle ha reclamat que “el Ministeri dugui a terme una nova reprogramació i un calendari d’execució on es concretin actuacions de les obres pendents; i instem als representants territorials del PP i als representants institucionals del govern central, que prioritzin aquells projectes que tinguin una dimensió econòmica i ajudin a consolidar el sector turístic que és un dels motors de l’economia del territori, i tinguin present que el “camí de ronda” és un projecte que forma part important del conjunt d’elements que conformen el nostre producte i model turístic acreditat com a marca de turisme familiar”.

Granados ha insistit que “malgrat l’esforç per part d’aquesta alcaldia i dels serveis tècnics municipals de donar una major viabilitat econòmica i agilitat tècnica al projecte, no s’ha demostrat cap interès ni voluntat de col·laboració per fer arribar la preocupant situació de bloqueig que pateix aquest important projecte, als seus líders territorials i representants institucionals”.


Galeria d'imatges

DSCN4872.JPG
DSCN4886.JPG
DSCN4886.JPG
DSCN4886.JPG

Document Actions