Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La capital de la Costa Daurada aprova un pressupost amb 2,7 milions d’inversió en el darrer plenari de l’any

dimecres 21 desembre 2016

Els comptes pel proper exercici estan marcats per la finalització del Pla econòmic-financer 2013-2016

 

Un camp de futbol nou i la millora dels vestidors, a més de redaccions de projectes per la carretera del far o més de 800.000 euros per al manteniment de la ciutat són alguns dels apunts que figuren a la partida d’inversions

 

El darrer plenari de l’any a l’Ajuntament de Salou ha servit per aprovar els comptes del proper any que presenten un pressupost inicial ordinari de 42,6 milions. El regidor de Gestió Econòmica, Toni Brull, ha assegurat que es manté la despesa del 2,1% per sota del que marca la Llei amb una xifra d’endeutament pel proper exercici que s’acostarà a l’1,4%. Brull ha assegurat que per aquest proper exercici es mantindran dotacions en despesa social, a més d’una partida importantíssima en inversions. A més, ha remarcat que el pressupost pel proper any ha estat elaborat amb la congelació d’impostos i taxes i amb la reducció del 6% de la revisió cadastral.

L’alcalde, abans de la votació ha volgut agrair l’esforç fet pel regidor de Gestió Tributària a l’hora de quadrar els comptes, així com a l’equip tècnic que ho ha fet possible i a la disposició amb els regidors per tal de presentar uns comptes “sanejats” a més de “socials i pel progrés del municipi”.

 

 

Les inversions, al detall

En aquest pressupost hi ha un ampli apartat d’inversions pel 2017 quantificats en més de 2,7 milions d’euros, entre els que destaquen obres com la creació d’un nou camp de gespa de futbol municipal per import de 600.000 euros i la millora dels actuals vestuaris; una àmplia partida d’ 1.150.000 euros en arquitectura per a l’inici de la reforma del mercat municipal a través de la redacció del projecte; 265.000 euros per a posar en marxa un nou equipament al carrer Barcelona relacionat amb la promoció de la ciutat i el comerç en un xalet de propietat municipal; 60.000 per l’inici de la redacció del projecte de la nova biblioteca municipal a més de 196.000 euros pel condicionament de l’espai de la finca ara municipal de Cala Morisca o l’adequació de diversos parcs infantils, entre d’altres.

En l’apartat d’enginyeria es destinen pel 2017 fins a 1.150.000 euros més desglossats en diverses inversions; d’una banda hi ha un projecte previst de més de 4 M€ per a la millora i adequació dels carrers, voreres i per millorar la mobilitat que es preveu executar en fases. A la primera part d’aquesta millora s’hi destinen 880.000 euros, en aquest apartat Brull ha destacat com “es quintuplica la inversió en aquesta àrea respecte de l’any passat. Estem fent una aposta clara”, deia. A més, també es destina una partida de 60.000 euros per la redacció del projecte de remodel·lació de la carretera del Far a Cap Salou; així com 100.000 euros per a peatonalitzar un tram de Carles Buigas en una prova pilot o la dinamització del carrer Major amb 60.000 euros per convertir Josep Carner en zona de pas de vianants.

Però altres partides importants es troben també a Seguretat Ciutadana amb 100.000 euros; en Noves Tecnologies fins a 150.000 euros; 100.000 euros per a la brigada; 20.000 euros en Medi Ambient per a generar punts de subministrament per a vehicles elèctrics o 50.000 euros per a Esports per la compra de material divers relacionat amb els equipaments.

Tots els grups a l’oposició C’s, PP, ERC i Guanyem Salou han votat contra la proposta de pressupost del govern.

 

La Relació de Llocs de Treball

En el ple d’avui també s’ha aprovat la Relació de Llocs de Treball amb el suport dels grups de govern (11) i de Ciutadans (4) i amb els vots en contra per part dels grups d’ERC (2), PP (2) i Guanyem Salou (1).

 

Felicitacions de Nadal

La sessió plenària d’avui, la darrera de l’any, ha finalitzat amb la felicitació de l’alcalde Pere Granados en nom de la Corporació a tots els assistents i a la ciutadania desitjant unes bones festes a tothom i un futur pel 2017 ple de feina i d’il·lusions.

El darrer plenari de l’any a l’Ajuntament de Salou ha servit per aprovar els comptes del proper any que presenten un pressupost inicial ordinari de 42,6 milions. El regidor de Gestió Econòmica Toni Brull ha assegurat que es manté la despesa del 2,1% per sota del que marca la Llei amb una xifra d’endeutament pel proper exercici que s’acostarà a l’1,4%. Brull ha assegurat que per aquest proper exercici es mantindran dotacions en despesa social, a més d’una partida importantíssima en

Galeria d'imatges

ple.jpg
20161221_134016.jpg

Document Actions