Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La capital de la Costa Daurada celebrarà la revetlla de Sant Joan amb una gran festa i tres fogueres a la platja

dimarts 10 juny 2014

La revetlla Jove a la platja de Ponent i la revetlla amb l’orquestra La Fania posaran el toc musical a la tradicional nit

 

La Regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Salou treu a la llum, un any més, el programa festiu al voltant de la tradicional revetlla de San Joan, i per gaudir de la nit més curta de l’any. Així, al llarg del dilluns es duran a terme un seguit d’activitats que s’iniciaran amb un torneig de vòlei platja a les 11 hores a la platja de Ponent. L’esport donarà pas a la música ja que a partir de les 5 de la tarda i fins passades les tres de la matinada també a la platja de Ponent se celebrarà una revetlla per al jovent que compta amb el suport del Grup Jove.

La regidora de l’àrea, Mª José Rodríguez, ha destacat la gran festa que s’ha preparat per donar la benvinguda a l’estiu i la necessitat d’obtenir la col·laboració ciutadana molt especialment en la manipulació del foc i en la posterior neteja dels emplaçaments on es durà a terme la festa. D’entre els actes programats, cal destacar l’arribada de la Flama del Canigó i l’encesa del pebeter que tindrà lloc a les 21.30 hores a la Plaça de les Comunitats Autònomes; una activitat que anirà acompanyada de la lectura del missatge del foc de Sant Joan. Les pubilles i l’hereu de Salou seran els encarregats d’anar a buscar la flama al municipi de Reus.

L’encesa del pebeter,  estarà acompanyat d’actuacions dels grup festius del municipi: Diables Maleïts, Bruixes ‘Latemó’, el Xaloc i la Morena de Salou. Seran precisament aquests elements festius els encarregades de portar la flama i realitzar l’ encesa de la foguera situada a la Platja de Llevant a l’alçada del Carrer Verge del Pilar a partir de les 22.30 hores; mentre que les pubilles i l’hereu encendran la foguera de la Platja de Llevant (a la plaça de les CCAA) i, finalment, el Ball de Diables Maleïts i les Bruixes ‘Latemó’ de Salou seran els encarregats de portar la flama i d’encendre la foguera situada a la Platja de  Ponent a la zona de l’Espigó del Moll.

Acte seguit, després de l’encesa de les tres fogueres, tindrà lloc un espectacle pirotècnic i serà a partir de les 23:00 hores quan comenci la música amb la gran Revetlla Popular amb l’Orquestra ‘La Fania’.

La Policia Local Salou i Protecció Civil insta a adquirir les màximes precaucions en la manipulació de petards i en l’encesa de fogueres.  Des de l’Ajuntament es recomana seguir d’aprop la Campanya Revetlles amb Precaució realitzada per la Generalitat de Catalunya que es pot consultar al web amb tots els consells que ja s’han explicat a diferents escoles de Salou a través de xerrada divulgatives. El telèfon únic d’emergències, és el 112.

Galeria d'imatges

santjoan.jpg

Document Actions