Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La capital de la Costa Daurada diu prou al desgavell del sistema ferroviari i demana celeritat en la construcció de la nova estació

dilluns 10 octubre 2016

L’alcalde ha estat present a la concentració d’avui a Vila-seca on el territori s’ha reunit en demanda d’un servei ferroviari de qualitat 

 

Salou ha estat present aquest migdia a l’estació de Vila-seca a la primera manifestació unitària on els diferents agents del territori conjuntament amb els agents socioeconòmics, empresaris i sindicats. La trobada ha servit per demanar que es posin solucions immediates al desgavell que existeix a les línies de rodalies i també que s’executin les infraestructures necessàries per dotar de serveis de ferrocarril adequats pel transport de la població. En la trobada, l’alcalde Pere Granados, acompanyat dels regidors de Gestió de Territori i el de Mobilitat, Marc Montagut i David González, respectivament ha assegurat que “no tan sols estem parlant de connectar amb el ferrocarril una zona d’elevat desenvolupament industrial i turístic, sinó també de comptar amb un bon transport per comunicar les persones”. Pel batlle, la veritable raó de l’actual infradesenvolupament d’aquest mitjà de transport al territori es deu a “una manca de voluntat política”; i ha assegurat que “a Madrid han prioritzat altres inversions que no la del nostre territori”.

En el cas de Salou, l’alcalde ha recordat que “venim reivindicant des de fa temps la connexió del nostre municipi amb el Corredor del Mediterrani amb Tarragona tant amb ample ibèric com europeu perquè no podem aïllar-nos de les altes velocitats si volem ser competitius econòmicament”. A la concentració també han estat presents altres regidors de l’Ajuntament.

 

Salou, adherits al manifest

La setmana passada l’Ajuntament de Salou ja es va afegir al manifest  en defensa del ferrocarril al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre impulsat conjuntament per la Plataforma per la defensa d’un ferrocarril públic i de qualitat; la Plataforma trens dignes a la Terres de l’Ebre i per l’Associació Promoció del Transport Públic. El manifest, subscrit per Salou demana, entre d’altres qüestions, aprovar un Pla d’inversions a curt termini en infraestructura, estacions –com la de Salou/PortAventura- i material mòbil per millorar les línies més utilitzades, R14, R15 i R16 i aconseguir uns trens  dignes,fiables, còmodes i accessibles. Així mateix, pretén establir serveis regionals d’alta velocitat des de les principals estacions urbanes que connectin les nostres comarques amb Barcelona; i també, destinar l’actual traçat de la via entre Tarragona i Cambrils al servei dels viatgers d’aquestes localitats i iniciar una progressiva transformació de la via actual en un trentram integrat urbanísticament al territori, entre d’altres requeriments.

Galeria d'imatges

trens.jpg
IMG-20161010-WA0003_1476099305960.jpg
IMG-20161010-WA0006_1476099305695.jpg

Document Actions