Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La capital de la Costa Daurada implementa l’horari d’hivern de la zona blava a partir del dissabte 1 d’octubre

dilluns 26 setembre 2016

L’OAC iniciarà a partir del dilluns 3 d’octubre la recàrrega del saldo als ciutadans que disposin de les targetes d’aparcament

 

El proper dissabte 1 d’octubre s’inicia a Salou el nou horari d’hivern a la zona blava d’aparcament; el qual redueix notablement els punts d’aparcament de pagament respecte de l’estiu. Així doncs només hi haurà sis carrers on s’aplicarà la zona blava. Aquests són c/Barcelona, Via Roma, c/ Ciutat de Reus, Via Augusta, el primer tram del c/ Berenguer de Palou, i el c/ Scala Dei. En total 290 places de zona blava distribuïdes pel municipi, i especialment, a la zona més cèntrica i comercial de Salou per tal d’afavorir la mobilitat comercial.

Pel que fa a l’horari de vigència de l’estacionament regulat estarà en funcionament de les 9.30h i fins a les 14h i de les 17 a les 20h de dilluns a divendres. Per segon any consecutiu, es manté únicament el pagament obligatori del tiquet d’aparcament només els dissabtes pel matí en horari de 9.30 a 14 hores, i per tant, s’anul·la el pagament regulat els dissabtes per la tarda i els diumenges durant tot el dia.

En aquesta nova temporada d’hivern que s’enceta i que estarà vigent fins al 31 de maig –excepte el període de Setmana Santa- obtenir un tiquet d’una hora tindrà un cost de 0,75€ per la primera hora i de 0,85€ per la segona. Pels residents que paguin l’impost de vehicles de tracció mecànica (IVTM) al municipi disposaran de 200 hores d’estacionament gratuït en el cas dels ciutadans amb l’ICV domiciliat en un dels carrers i números afectats i de 150 hores per a la resta de ciutadans amb l’Impost domiciliat a Salou. Aquesta targeta és vàlida fins el 30 de setembre de 2017, i  li permet treure un tiquet per aparcar el vehicle assignat en zona blava fins esgotar el crèdit de què disposi. Un cop esgotat el saldo, la targeta quedarà automàticament anul·lada.

Com obtenir les targetes d’aparcament gratuït?

Per ser beneficiari d’aquesta targeta s’ha de tenir domiciliat i pagat l’impost de circulació del vehicle a Salou i no tenir sancions de trànsit municipals pendents de pagament.

Des de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà s’informa que durant la setmana del 3 al 7 d’octubre només es durà a terme la recàrrega de les targetes als ciutadans que la posseeixin; aquells que l’hagin extraviat hauran d’esperar fins a la setmana del 10 d’octubre per a procedir a l’obtenció i recàrrega.

L’horari d’atenció al ciutadà a les dependències de l’OAC és de dilluns a divendres de 8.30 a 14 hores. Els interessats hauran de presentar el DNI original del titular del vehicle o una autorització signada pel mateix amb fotocopia del seu DNI i entregar la targeta caducada.

Cal recordar que el tiquet amb la matrícula impresa s’ha de col·locar ben visible en el vehicle, del contrari podrà ser sancionat. Recordar que els usuaris que ho desitgin tenen a la seva disposició l’APP eysamobile per tal de fer el pagament a través de dispositius mòbils.

Galeria d'imatges

zonablava.jpg

Document Actions