Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La capital de la costa Daurada instal·la nous jocs integrats al parc de Manuel Albiñana

dimarts 17 gener 2017

Es vol dotar el municipi de nous equipaments per a persones amb mobilitat reduïda i complementar la instal·lació que ja hi ha en aquest punt des del 2013

 

La regidoria d’Infància de l’Ajuntament de Salou ha inclòs nous jocs integrats al parc de Manuel Albiñana. Es tracta d’un grup de jocs adaptats per a persones amb mobilitat reduïda i que entraran en funcionament aquesta mateixa setmana. D’aquesta manera, Salou continua amb l’aposta pel turisme familiar i de qualitat i es per això que vol dotar d’equipaments adaptats en el municipi. De fet, en aquest parc des del 2013 ja es compta amb estructures de joc  dissenyades i pensades per jugar a un sol nivell, sense barreres, possibilitant així la integració de tots els infants en el joc, incloent aquells que puguin tenir alguna dificultat física o sensorial.

 

La idea –com assenyalava la regidora Julia Gómez, és apostar per instal·lar uns jocs integrats per diferents punts del municipi. Així, s'han previst diferents jocs fixes que inicialment s’ubicaran en el parc de Manuel Albiñana. Aquests primers jocs consten d’un balancí adaptat per cadira de rodes i d’un carrusel on hi ha la possibilitat d’incorporar 2 cadires de rodes i diversos nens asseguts que disposarà d’un paviment de cautxú perimetral. Gómez, ha afegit que “des de l’Ajuntament s’aposta per oferir espais adaptats per a persones amb mobilitat reduïda per tal de facilitar-los la seva integració i la pràctica de l’esport”. Aquests tipus d’instal·lacions a l’aire lliure en un futur es podran veure també a d’altres punts de Salou. Les noves instal·lacions adaptades a l’aire lliure tenen un cost de 11.841,67 euros i arriba arran d'una moció aprovada en ple fa tot just un any a iniciativa del grup municipal de Guanyem Salou.

Aquests nous elements complementen l’espai que hi ha al parc Albiñana des del 2013, conjuntament instal·lat amb la Fundació PortAventura, i que promou un espai on tots els nens -tinguin o no tinguin alguna discapacitat- poden jugar plegats sense cap obstacle. L’equipament està preparat per afavorir el desenvolupament de les capacitats motrius, així com el sentit del tacte, de l’oïda i de la vista. Al mateix temps, permet estimular la propiopercepció (aprenentatge de les pròpies capacitats i límits), les capacitats socials i imaginatives, i la capacitat vestibular (moviment i equilibri). El parc consta de 27 jocs/estímuls que tenen una capacitat global per a 61 nens al mateix temps.

Galeria d'imatges

Sin_ttulo-1.jpg
P1300810.JPG

Document Actions