Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Capital de la Costa Daurada prepara una Diada de Sant Jordi amb nombroses activitats culturals i literàries

dimarts 19 abril 2016

La Plaça de Sant Jordi del municipi serà l’escenari de les diverses actuacions i tallers

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Salou ha presentat el programa d’actes d’aquest proper dijous dia de Sant Jordi, 23 d’abril, que incorpora una gran varietat d’activitats i tallers durant tot el dia. Prèviament, el diumenge, va tenir lloc la VI Anada a Barcelona a Món Llibre, el Sant Jordi infantil.

D’altra banda, avui dimarts 19 d’abril el TAS acollirà la “Cantata de les joguines”, a càrrec dels alumnes més petits de l'EMMS. A continuació a la biblioteca municipal es comentaran els llibres d’interès històric i sociològic referits a Salou. Una altra de les activitats prèvies a la Diada de Sant Jordi tindrà lloc a la Biblioteca Municipal demà, on tindrà lloc el Conte Musical “El peix Blau”. Tot seguit, trobada del club de lectura de Salou comentaran la novel·la d’Irène, escrita per Pierre Lemaitre.

El dijous 21 d’abril, a partir de les 19 hores, s’inaugurarà al passadís del TAS l’exposició “30 anys de sardanes a Salou”. A la mateixa hora a la biblioteca tindrà lloc un recital de poesia a càrrec de Mª Carme Domingo.

El dia previ a Sant Jordi, el divendres 22 d’abril, la torre Vella acollirà l’exposició fotogràfica “30 anys de fotografia 1953-1983”. Tot seguit, a les 20.30h a la biblioteca, III Revetlla de Sant Jordi. Es tracta d’una ruta literària i urbana per Salou per tal de donar a conèixer els escriptors que donen nom als diversos carrers del municipi.

L’esperat dia de Sant Jordi, i tal i com marca la tradició, es vendran roses i llibres a la Plaça de Sant Jordi, al costat del Mercat Municipal. A més, durant tot el dia hi haurà un estand a càrrec del Club Xic’s de Salou on els nens i nenes podran realitzar diverses activitats i es familiaritzaran amb el Club.

A les 11 hores començarà l’espectacle de titelles, teatre i màgia a càrrec de la companyia Tanaka Teatre, on petits i grans podran conèixer els dracs del món. A les 12 hores, tindrà lloc l’homenatge als 30 anys de l’Associació sardanista Contrapunt d’Onades amb una gran ballada. Alhora que es duran a terme diversos jocs i tallers per als més petits, així com la 2ª edició del biblio-joc a la biblioteca municipal.

Ja per la tarda, a les 17.30 començarà l’espectacle “Llegendes i rumbes” com a activitat promoguda pel Club Xic’s per continuar més tard amb la representació ‘La increïble història de Sant Jordi’ a càrrec de l’Associació Salou Teatre Grup Okupa. Cap al vespre, tothom podrà gaudir dels elements festius tradicionals del municipi a càrrec dels Gegants, els Nanos i el Ball de Bastons de Salou que recorrerà la Plaça Sant Jordi. Enguany s’espera una jornada plena d’activitats i dinamisme des de les 9h del matí.

Galeria d'imatges

stjordi.jpg
PROGRAMARI_WEB-01.jpg
PROGRAMARI_WEB-02.jpg
A3-sant-jordi.jpg

Document Actions