Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La celebració de la Diada a Salou reuneix a entitats, associacions i partits al voltant de la plaça de l’11 de Setembre

divendres 11 setembre 2015

L’acte institucional ha finalitzat amb l’ofrena floral, a més de l’actuació de la Cobla de Reus, l’Associació Contrapunt d’Onades i el ball de Bastons de Salou

 

La capital de la Costa Daurada ha viscut aquest matí la Diada Nacional que s’ha celebrat un any més al voltant de la plaça de l’11 de Setembre. Autoritats, societat civil, entitats i nombrós públic s’ha reunit per seguir d’aprop l’acte institucional al voltant del monument de Rafael Casanova on ha tingut lloc l’ofrena floral per la qual han desfilat més d’una seixantena d’entitats, associacions i partits polítics.

En el marc de la Diada, l’alcalde Pere Granados -acompanyat d’una nodrida representació municipal- ha assegurat al discurs institucional que “en aquest acte que celebrem avui, fem un emotiu record i homenatge cap aquells patriotes catalans, i recordem també que aquells fets han esdevingut al llarg de la nostra història, i són avui, una referència de la nostra ferma capacitat d’avançar i del nostre compromís amb la llibertat, la democràcia i l’estat de dret”. El batlle també s’ha referit a l’actualitat  com a “un bon moment també per debatre i reflexionar sobre el nostre present i el nostre futur, d’allò que volem ser com a país; per posar en valor tots aquells anhels i reptes, i sobretot per reclamar democràticament aquelles eines necessàries i imprescindibles per afrontar i articular el nostre futur amb més garanties de benestar, de progrés col·lectiu i de justícia social pel conjunt de la societat catalana. Instruments i mecanismes que ens permetin assolir una Catalunya forta i pròspera; però també integradora, solidaria i cooperadora, com sempre ha estat. Una realitat nacional catalana de tots, per a tots, al servei de tots, i oberta a tothom”.

El batlle ha instat a fer-ho “sense oblidar que el diàleg, la comprensió i el respecte mutu; i el reconeixement a la diversitat i la pluralitat, són valors democràtics i principis que cal assumir, respectar i exercir, si apostem per un marc de convivència pacífica i de lleial cooperació, en benefici de tota la societat”.

A més, el batlle, també ha demanat majors competències municipals: “hem de sumar esforços i voluntats per la construcció d’una Catalunya amb plenitud de drets i amb més capacitat per sortir de les dificultats; i n’hem de fer també causa comuna des dels ajuntaments com a administracions més properes als problemes i necessitats dels ciutadans”.

En el decurs de l’acte s’ha cantat els Segadors i ha finalitzat amb l’actuació del ball de bastons de Salou i, posteriorment, la ballada de sardanes amb la Cobla de Reus i la col·laboració de l’Associació Sardanista Contrapunt d’Onades a la plaça del Carrilet.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

portada.jpg
P1190895.JPG
bastoners.jpg

Document Actions