Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La colla xinesa de Hagzhou farà castells a Salou aquest diumenge

Els xiquets que visiten la ciutat realitzaran una exhibició castellera a la zona de les Fonts Cibernètiques

dijous 27 setembre 2012

Un total de 170 castellers xinesos de Hagzhou visitaran Salou aquest diumenge. Es tracta d’una colla procedent de la empresa Antex de Hangzhou, ciutat de sis milions d’habitants situada a 300 quilòmetres de la ciutat de Shangai. Els castellers aprofitaran per visitar Salou i altres punts de la Costa Daurada.

A les 10:30 del matí d'aquest proper diumenge 30 de setembre, l’alcalde de Salou, Pere Granados i el regidor de Turisme de Salou, Benet Presas, oferiran una petita recepció als assistents que posteriorment realitzaran una exhibició castellera al municipi, serà a partir de les 11 a la zona de les fonts cibernètiques, al passeig Jaume I.

L’empresari Qian Anhua liderarà aquesta visita.  Ell és l’empresari del sector tèxtil que va proposar aquesta activitat  als seus treballadors donada l’admiració que sentia per la cultura catalana. Fa dos anys, va donar l’opció de realitzar torres humanes entre l’oferta d’activitats de lleure de l’empresa. Aquest projecte cultural per als treballadors de l’empresa ha superat totes les expectatives, tant des del punt de vista de participació dels seus treballadors com des del punt de vista d’èxits aconseguits com castellers. La fàbrica de tèxtil de Quian Anhua ,que dóna feina a més de 2.000 persones, compta també amb un immens gimnàs on a més de castells fan  grups que aprenen a rapejar, fan tai-txi, o practiquen bàsquet.


La ciutat de Shangai

Els castellers xinesos procedeixen de la ciutat de Shangai la ciutat més gran de la província de Zhejiang a la Xina. Les indústries tradicionals de Hangzhou són la de la seda, maquinària i tèxtil però la indústria electrònica s'està desenvolupant amb rapidesa a la zona, sobretot després del canvi en el sistema econòmic del país ocorregut el 1992. La ciutat s'ha convertit en una de les destinacions turístiques més visitats del país el que ha generat que una part de l'economia es dediqui al sector serveis.

Galeria d'imatges

castells_xinesos.jpg

Document Actions