Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Comissaria de la Policia Local de Salou enceta la recta final del Curs d’Agents Interins immersa en proves pràctiques i examens finals

El 26 d’abril es farà la cloenda de l’XIè Curs d’Agents Interins que imparteix l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya des de 2003 a Salou

dilluns 15 abril 2013

Durant aquestes dues setmanes, des de que va començar el curs el 2 d’abril, els alumnes han pogut conèixer les funcions de la policia, les diferents activitats que aquesta duu a terme, així com les dels agents interins, i l’assistència diària que fan a la ciutadania. Un temari i curs de 120 hores de durada on els alumnes han realitzat també diferents pràctiques organitzades per l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya i impartides per docents dels diferents cossos i forces de seguretat: Policia Local de Salou; Mossos d’Esquadra; Bombers de la Generalitat, entre altres. Pràctiques com per exemple: ‘Estratègies de protecció i custòdia’; ‘Assistència mèdica urgent’; ‘Assistència a la ciutadania’.Unes proves pràctiques barrejades amb teoria que reflecteixen l’estreta col·laboració entre els cossos de seguretat i que contribueixen a la sòlida formació de l’alumnat del curs.

Els futurs 14 agents interins de Salou duran a terme accions com ara la regulació del trànsit; fer un seguiment del compliment de les ordenances; qüestions assistencials o d’informació; és a dir, les tasques pròpies del policia quan arriba la temporada alta. En canvi, els interins no podran dur a terme tasques de policia judicial o d’atestats, unes funcions que queden relegades per llei als agents de carrera.

Per altra banda i paral·lelament al Curs d’Agents Interins, del  8 al 12 d’abril s’ha desenvolupat  una altra activitat: el Curs d´Intervenció Especial en Seguretat Ciutadana i Ordre Públic organitzat per IPA Tarragona (International Police Association) i la Policia Local de Salou amb un èxit rotund. En aquest altre curs han participat una vintena de policies tant del propi cos de Mossos d’Esquadra com a policies locals de diferents indrets com de la mateixa Policia Local de Salou, de Creixell, Tàrrega, Guàrdia Urbana de Tarragona i fins i tot de Sallent. El curs ha estat impartit per comandaments de la unitat d’intervenció d’ordre públic ARRO dels Mossos d’Esquadra i també docents de l’ Institut de Seguretat Pública de Catalunya, especialitzats en aquesta matèria. El temari eminentment pràctic i  molt variat, es va  adaptar a les realitats i necessitats de les policies locals i unitats de seguretat ciutadana d’altres cossos policials, amb matèries com procediments d’aturada i controls amb vehicles, registres i assalts a domicilis, organitzacions de tasques operatives i altres matèries com l’efecte túnel, portabilitat de l’arma, ordre públic.

En aquest altre curs i durant el comiat, el divendres 12 d’abril a les 20:20 hores, es va produir un fet delictiu (una estrebada) a escassos metres de la comissaria de la Policia Local. L’estrebada es va resoldre amb una reeixida operació: la Policia Local de Salou va actuar ràpidament amb la detenció del lladre i amb la recuperació de les pertinences i els quasi mil euros de la víctima.

Marc Alarcón, regidor de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, ha felicitat als agents policials presents divendres passat durant els fets i ha manifestat: “El ferm compromís de la Policia Local de Salou en la seguretat de la ciutadania, els 365 dies de l’any”.

Galeria d'imatges

LInspector_en_Cap_de_la_Policia_Local_de_Salou_Jos_Luis_Gargallo_atenent_als_mitjans_de_comunicaci.JPG
Prctica_destratgies_de_protecci_i_custdia_desenvolupada_per_la_Policia_Local_de_Salou.JPG

Document Actions