Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La comissaria de platja de Salou obre portes per potenciar el servei de seguretat de proximitat

dimecres 11 juny 2014

L’any passat, en aquest indret, es van gestionar més de 4.000 atencions en quatre mesos  

 

En previsió de la temporada d’estiu, Salou ha obert les portes de les instal·lacions de la comissaria de Platja ubicades al costat de la plaça de les Comunitats, al passeig Jaume I del municipi, des de l’1 de juny i fins al 30 de setembre. Aquest servei, que es presta any rere any coincidint amb la temporada d’estiu des de fa ja 8 anys pretén ser un punt de referència en l’atenció de proximitat al ciutadà i al visitant. La novetat d’enguany rau en què l’obertura del servei amplia l’horari i estaran des de les 12 del migdia i fins a les 10 de la nit , però de manera permanent, les 24 hores del dia hi ha una comunicació per intèrfon amb la comissaria central.

De fet, les dades reflecteixen aquest bon servei ja que, de mitjana mensual, cada més de mil atencions; és a dir, l’any passat es van comptabilitzar més de 4.000 serveis durant els quatre mesos d’obertura. Es preveu que fins a finals de setembre en aquest punt, un total de dotze agents del cos de Policia treballin des d’aquesta nova ubicació, i en moments puntuals del dia també hi haurà destinats agents del cos de Mossos d’Esquadra. Tots ells són agents preparats per atendre bàsicament al visitant estranger i coneixen, com a mínim un parell d’idiomes. A més, bona part dels desplaçaments dels agents es fan a peu, en bicicleta –recorrent més de 2,600 quilòmetres per temporada- o en quad.

L’alcalde, Pere Granados, ha assenyalat que  “és molt important que la policia local estigui aprop dels turistes i de la ciutadania i, en aquest sentit, estem al màxim punt d’afluència com és el passeig Jaume I i les platges, i qualsevol tipus d’incidència es pot atendre de manera immediata”. A més, ha recordat que “l’efecte dissuasori per la presència dels agents és també destacable”.

A la visita que s’ha fet avui a les instal·lacions, hi ha acudit el batlle, acompanyat del regidor de Seguretat Ciutadana, Marc Alarcón, a més del cap de la Policia Local, José Luís Gargallo; els agents destinats a la caserna junt amb altres representants de Mossos d’Esquadra i també de la Guàrdia Civil.

És important destacar la funció de coordinació en matèria de seguretat que es fa de tots els serveis de platja a través d’aquesta unitat, en contacte permanent molt especialment amb Mossos d’Esquadra; però també amb l’equip de Salvament i Socorrisme; i amb els responsables de les guinguetes de platja, tots ells connectats amb una emissora a la policia local.

 

Galeria d'imatges

poli.jpg
P1030199.JPG

Document Actions