Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Comissió Territorial d’Urbanisme de Tarragona (CTUT) aprova definitivament el Pla Parcial del Sector 03 de Salou

La sessió d’aquest matí ha donat llum verda al desenvolupament d’aquest nou polígon de 85 hectàrees

divendres 24 febrer 2012

Després d’un any de tràmits avui la Comissió Territorial d’Urbanisme de Tarragona (CTUT)  ha aprovat definitivament  el Pla Parcial del Sector 03 Les Pomeres-Barenys que consta de 85 hectàrees de sòl. Aquesta futura urbanització inclou tres zones diferenciades. En primer lloc,  una d’hotelera amb la construcció de vuit ressorts de gran qualitat  que ampliarà l’oferta turística de la ciutat.  En segon lloc, el pla inclou una ciutat esportiva municipal, dotada de 9 hectàrees de terreny i que acollirà uns equipaments amb capacitat per a desenvolupar tota una sèrie d’activitats esportives recreatives o de competició en un àmbit de referència a la zona de la Costa Daurada. Aquesta segona àrea suposarà un nou atractiu amb un increment de l’oferta esportiva i turística que es projecta amb l’objectiu principal desestacionalitzar la temporada turística i generar beneficis pel municipi. La tercera zona és la que allotjarà indústria aparador i un parc d’oficines per a professionals i empreses.   El projecte de caràcter global que inclou tant oferta turística com empresarial i de serveis permetrà reactivar l’economia del municipi. A més, el pla parcial inclou una zona verda d’unes 15 hectàrees que es construirà al voltant del barri de la Salut integrant-lo dins el Sector 03-. Els estudis econòmics apunten que tota aquesta zona permetrà generar directament uns 2.000 llocs de treball en els propers anys.

Per l’alcalde de Salou, Pere Granados, “avui és un dia històric per al nostre municipi ja que culmina un pla previst al 2003 però que ningú mai havia desenvolupat amb decisió”, ha apuntat. Pel batlle  i això ha provocat un important retard en la solució dels problemes al Barri de la Salut amb les inundacions ja que lligat a aquest desenvolupament hi ha prevista la canalització del barranc de Barenys.  “Amb l’aprovació definitiva estem guanyant temps al temps ja que el pas següent serà iniciar els tràmits de reparcel·lació i quan l’economia sigui més favorable nosaltres ja podrem ofertar sòl per a construir”, ha apuntat. Pel regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut,  ara és l’hora de posar-se a treballar per tal de reparcel·lar la zona i ha fixat en el 2013 la data en què aquests treballs han d’estar enllestits. “A partir de la reparcel·lació es podrà iniciar ja la urbanització dels terrenys, sempre tenint molt present que el sector turístic, tot i la recessió, segueix sent un motor importantíssim, i més a Salou,  i aleshores ja podrem atraure nous inversors”, ha dit.

Cal recordar que aquest sector de 85 hectàrees limita amb el barri de la Salut i el FFCC, amb el sector 01 i arriba fins a la C-14, a la zona del kàrting Salou.

Galeria d'imatges

Planol_Sector_03.jpg
Planol_Sector_03.jpg

Document Actions