Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La consellera Carme Capdevila inaugurarà la primera jornada de la Fundació STS que tractarà sobre la dependència

dimecres 21 novembre 2007

L'acte tindrà lloc el proper divendres 30 de novembre a les noves instal·lacions de la Residència Assistida Salou

Des de la seva aprovació, la Llei de la Dependència ha estat motiu de debat en diferents fòrums de tot l'estat. La Fundació Privada STS es fa ressò d'aquesta inquietud i ho materialitza organitzant la Primera Jornada STS, que tractarà sobre la Dependència, però no des del punt de vista de la llei sinó des de les òptiques dels professionals que treballen amb persones dependents.


Dependència, present i futur és el títol de la jornada que organitza la Fundació STS el proper 30 de novembre a les noves instal·lacions del Centre Sociosanitari i Residència Assistida Salou. Aquesta jornada de debat pretén posar sobre la taula aquelles experiències i coneixements dels professionals de l'assistència a persones dependents.


Entre els assistents destacarà la presència de la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila; l'alcalde de Salou, Antonio Banyeres; i el president d'STSGRUP, Fernando Grugués, que inauguraran la jornada i acte seguit faran la inauguració de la residència.


Tot seguit es podrà escoltar al director de l'Institut de l'Envelliment de la UAB, Antoni Salvà que parlarà de la dependència des del punt de vista clínic i tindrà lloc una taula rodona amb professionals que treballen amb persones dependents. Per acabar, hi ha programada una conferència del responsable de l'Àrea Institucional i Projectes Singulars, del Programa ProdeP, Jordi Tudela. La cloenda la farà el director del Servei Català de la Salut, Josep Maria Sabaté.


La jornada, adreçada a tots els professionals del sector assistencial i de la dependència, s'organitza sota el paraigües de la Fundació Privada STS i compta amb la col·laboració i suport de l'Ajuntament de Salou, el Departament d'Acció Social i Ciutadania i el Departament de Salut. Es preveu l'assistència d'unes 100-120 persones, segons ha afirmat la directora assistencial d'STSGRUP, Marta Alasà.


Durant la roda de presentació d'aquest acte, l'alcalde de Salou ha explicat que l'Ajuntament està negociant amb STS la creació d'un centre de dia, per acollir persones que pateixin determinades malalties, com Alzheimer o Parkinson. En qualsevol cas s'està estudiant encara quins serien els usos concrets d'aquest equipament. De tota manera, el consistori salouenc disposarà d'un seguit de places a la residència geriàtrica per tal d'ingressar persones en casos greus o emergències.


Per la seva banda, el director dels Serveis Territorials d'Acció Social i Ciutadania a Tarragona, Jordi Tous, ha valorat la importància de la Llei de Dependència estatal i de la llei de serveis socials de Catalunya, que entrarà en vigor a principis del 2008, perquè 'posen les bases perquè el sistema passi de ser assistencial a garantista', ha argumentat, tot afegint que la jornada 'no serà flor d'un dia', sinó que la voluntat és consolidar 'aquesta escola de formació'.


'Actualment STSGRUP és una plataforma líder en serveis assistencials en el Camp de Tarragona i assumeix el seu compromís amb la societat en base a la qualitat, la eficiència i una gran responsabilitat social. La finalitat de l'organització és integrar la gestió de serveis assistencials i personals mitjançant un oferta global de productes i serveis pel sector de la gent gran i la població en general en residències, hospitals de dia, centres sociosanitaris, habitatges amb serveis i en l'atenció domiciliària garantint els millors estàndards de qualitat mitjançant un servei integral i personalitzat', ha apuntat el director general, Àngel Barberán.

Document Actions