Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Coral Eixàrcia de Salou i l'Agrupación Coral el Madroño actuaran aquest dissabte al TAS

dijous 11 octubre 2007

El Teatre Auditori de Salou (TAS) acollirà el proper dissabte 13 d'octubre, a les 20 hores, un concert de cant coral, organitzat per la Coral Eixàrcia de Salou, amb el suport de l'Ajuntament del municipi. En aquest concert hi actuarà l'esmentat grup salouenc i també l'Agrupación Coral el Madroño. Amb aquest conjunt madrileny, la Coral Eixàrcia de Salou va dur a terme un intercanvi el desembre passat.

La Agrupación Coral el Madroño, dirigida per Joan Vida Romeu, va ser fundada l'any 1986 al districte d'Hortaleza de Madrid. A l'actualitat, agrupa més de 50 cantaires i un extens repertori de més de 500 obres que abarca una completa varietat de temes i estils, comprenent: òperes, sarsueles, polifonies clàssiques i modernes, cants regionals, religiosos, nadalencs, havaneres, espirituals negres, himnes, i peces de folklore internacional. Això li ha dut en concert a una gran quantitat de centres, per exemple: l'Auditorio Nacional, el Monasterio del Escorial, la Catedral de l'Almudena, la Casa de América, etc.

La Coral Eixàrcia de Salou, en canvi, va ser fundada l'any 1989, fruit de la iniciativa d'un grup de salouencs amants de la música i de la seva expressió com a vehicle cultural. El nom d''Eixàrcia' es refereix als aparells i caps d'una embarcació i té molt a veure amb el passat mariner del municipi.
Des de la seva fundació, no ha deixat mai d'actuar, sobretot en concerts puntuals a Salou, organitzats per la Regidoria de Cultura. També ha fet sortides, entre d'altres, a Madrid, Valdemoro, Vinaròs, Reus, Saragossa i Tarragona; i ha pres part, des del 1996, en les Rodes Corals intercomarcals de la Federació Catalana d'Entitats Corals (FCEC). Ha cantat la missa de L. Perossi al monestir de Poblet i al santuari de Torreciudad.
Actualment està dirigida per Piotr Issel i consta d'uns 35 cantaires i en el seu repertori hi figuren peces del Renaixement i del Barroc, polifonia religiosa, cançó tradicional catalana i d'arreu del món.

Document Actions