Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Corporació en ple urgeix la Generalitat a concretar una data per a l'aprovació del PDU de Hard Rock

dimecres 21 desembre 2022

Els grups polítics de SUMEM PER SALOU, PSC, ERC, C's i PP han presentat, en el plenari d'avui, una declaració institucional en la què demanen al Govern de la Generalitat i a la consellera d'Economia i Hisenda (que presideix el Consorci del CRT) que s'accelerin els tràmits i es concreti un termini per a l'aprovació definitiva del Pla Director Urbanístic del CTI, que ha de permetre la implantació del projecte turístic de Hard Rock
 
En la mateixa sessió plenària, el Govern municipal ha aprovat el pressupost per a l’exercici 2023, de 57.568.466,44€; que contempla una sèrie d'accions i d'inversions destinades a la millora del benestar social i la qualitat de vida
 
El ple de Salou ha presentat, avui dimecres, 21 de desembre, en sessió plenària, una declaració institucional, en la què els regidors i regidores de tots els grups polítics (SUMEM PER SALOU, PSC, ERC, C's i PP) demanen al Govern de la Generalitat i a la consellera d'Economia i Hisenda (que presideix el Consorci del CRT), que s'accelerin els tràmits i es concreti un termini per a l'aprovació definitiva del Pla Director Urbanístic del CTI, que ha de permetre la implantació del projecte turístic de Hard Rock.
 
Fent referència a l'adhesió multitudinària del territori a un manifest presentat a la Cambra de Comerç de Tarragona en suport al projecte de Hard Rock, la declaració remarca que el projecte "segueix comptant amb un ampli suport i consens social, empresarial, polític i institucional", i, en aquest sentit, es demana a la Generalitat "que escolti la veu d'aquest territori i respecti la voluntat de la gran majoria d'entitats i institucions que el representen". Afegeix que per part de l'administració autonòmica "no es posin més condicionants i impediments que interrompin i retardin l'aprovació del PDU", perquè es creen situacions d'incertesa que "posen en risc una inversió que beneficia les comarques de Tarragona i el país".
 
L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha agraït a tots els grups polítics que hagin signat aquesta declaració institucional.
 
Pressupost 2023
 
En el decurs del ple, també s’ha aprovat el pressupost per a l’exercici 2023, de 57.568.466,44 euros, que s'incrementa en un 6,8%, sense pujar la pressió fiscal al contribuent.
 
El regidor de Gestió Econòmica i Hisenda, Yeray Moreno, ha dit que “es tracta d'un pressupost social, per millorar la qualitat de vida de les persones i dels serveis de la ciutat”.
 
Així, els principals ítems del pressupost són: la millora de la neteja de la ciutat, la jardineria, l'increment de la partida per a les llars d'infants i transport escolar, l'augment de la partida d'esports, per a la renovació de la piscina municipal i el camp de futbol.
 
En aquest sentit, s'incrementa en més de 700.000€ la partida de neteja de la ciutat; i la partida de jardineria, en 200.000€. S’augmenta la dotació per a llars d’infants en un 90%, fet que beneficiarà moltes famílies de Salou. I augmenta també, en un 20%, la partida per al transport escolar. Per a la millora d’equipaments es destinaran 600.000€; es cobrirà la pista de l’Escola Santa Maria del Mar (500.000€). Uns 3 MEUR es destinaran a l’adquisició de nova maquinària.
 
Pel que fa a les inversions, Salou executarà, el 2023, una inversió propera als 15 milions d’euros; 9,8 MEUR, del pressupost municipal; i 4,7 MEUR dels Plans de Sostenibilitat Turística, dels Fons Next Generation.
 
Entre les obres més importants, cal destacar: el Casal de la Dona, la piscina municipal i el nou camp de futbol. També, gràcies als Fons Next Generation, s'executarà la segona fase de l'avinguda de Carles Buïgas; es construiran carrils bici i pàrquings dissuasius; i s’implementarà la digitalització.
 
El pressupost del Patronat Municipal de Turisme serà de 2.233.000,00€ i el del CRT de 2.917.500,00€.
 
Aquest punt de l'ordre del dia ha comptat amb els vots a favor de SUMEM PER SALOU i PSC; i els vots en contra d'ERC, C's i PP.
 
D’altra banda, s’ha aprovat la quarta modificació de crèdits del pressupost 2022, amb els vots a favor de SUMEM PER SALOU i PSC; i els vots en contra d'ERC, C's i PP.
 
Altres punts de l’ordre del dia
 
 
Pel que fa a assumptes de Serveis Generals, Noves Tecnologies i Seguretat Ciutadana, s’ha donat llum verda al Pla Normatiu Municipal per a l’exercici 2023, amb els vots a favor de SUMEM PER SALOU, PSC i C's; i les abstencions d'ERC i PP.
 
També, s’ha aprovat la tercera revisió de preus del contracte de gestió dels serveis públics de recollida selectiva de residus urbans i transport a les respectives plantes d'eliminació i valorització, la gestió de la deixalleria municipal i la neteja viària pública i de les platges de Salou, corresponent al període 1 de maig de 2021 a 30 d'abril de 2022. Aquest punt ha comptat amb els vots favorables de SUMEM PER SALOU, PSC i ERC; i les abstencions de C's i PP.
 
S’ha aprovat, per unanimitat, la rectificació de l'inventari general de béns de l'Ajuntament de Salou per anotar-hi com a propietat seva un tram de la carretera Tv-3146 de Tarragona al Far de Salou, entre el PK 4+300 i el PK 5+390, cedit per la Diputació de Tarragona.
 
I, també, de forma unànime, la rectificació de l'inventari general de béns i drets de l'Ajuntament de Salou 2022.
 
Així mateix, s’ha aprovat la inscripció de l'Ajuntament de Salou com a soci de l'Associació Clúster TIC Catalunya Sud, amb els vots a favor de SUMEM PER SALOU i PSC; els vots en contra de C's; i les abstencions d'ERC i PP.
 
D’altra banda, s’ha aprovat la ratificació de la signatura del conveni de col·laboració entre l'Institut Català de les Dones i l'Ajuntament de Salou per a l'impuls de la prestació del Servei d'Informació i Atenció a les Dones i la realització de Polítiques d'Igualtat de Gènere (SIAD), per al període 2022-2025. Aquest punt de l'ordre del dia ha comptat amb els vots favorables de SUMEM PER SALOU, PSC, ERC i C's; i l'abstenció de PP.
 
Per últim, s’ha aprovat, per unanimitat, la sisena addenda al conveni de col·laboració entre l'administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el departament d'Educació, i l'Ajuntament de Salou, per a les actuacions del Pla Educatiu d'Entorn, curs 2022-2023.

Document Actions