Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La corporació municipal nomena 'Fill predilecte de la Vila de Salou' a Esteve Blasi Ferran

divendres 30 octubre 2009

Tots els partits polítics han acordat per unanimitat atorgar la distinció per la seva vinculació i compromís amb la vida social, política i empresarial del municipi

Un ple extraordinari celebrat aquest migdia, 29 d'octubre de 2009, ha concedit amb la unanimitat de tots els grups polítics municipals la distinció de Fill predilecte de la Vila de Salou a la persona d'Esteve Blasi Ferran. L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha estat l'encarregat de llegir l'expedient que s'ha instruït i que acredita 'amb escreix' que Blasi sigui mereixedor d'aquest reconeixement. A Salou tenen la distinció de fill adoptiu i salouenc il·lustre Mossèn Ramon Muntanyola i Antonio Gallego; Manuel Albinyana com a fill adoptiu i finalment, des d'avui a la sala Rei Jaume I de l'Ajuntament està penjat un altre retrat d'Esteve Blasi com a nou fill predilecte que s'ha descobert avui mateix en acabar el plenari municipal de caràcter extraordinari.

L'alcalde, com a notes biogràfiques durant el ple ha destacat que va nèixer el 10 de desembre de 1926 a Salou, en el domicili familiar al carrer Barcelona núm. 13. Als 27 anys es casa amb Carmina a l'Església de Santa Maria Del Mar de Salou i als 2 anys neix la seva filla Teresa i 3 anys després Javier.
En morir la seva mare a l'any 1955, conjuntament amb els seus germans Teresa i Ramon, es fa càrrec del negoci i l'amplia obrint durant la temporada d'estiu, una botiga de queviures al càmping Salou i poc després una de nova al Càmping Platja Llarga. Són els primers anys d'expansió turística. Al mateix temps, amb el seu germà Ramon i el seu cunyat Fèlix, posa en marxa un negoci de transports d'àrids per a la construcció amb diversos camions, maquinària i una pedrera situada en una finca comprada el 1942, a la partida de Barenys i on després se situaria el Càmping Sangulí.
En l'aspecte professional i polític, l'alcalde ha destacat, entre d'altres L'any 1972 els germans Blasi obren el Càmping Sangulí, un petit càmping de 2 hectàrees, amb 260 places d'acampada i 20 treballadors.

El 1975, després d'haver format part de la Junta Sindicat d'Iniciatives i Turisme, és nomenat regidor de l'Ajuntament de Vila-seca de Solcina presidit per l'Alcalde Josep Malapeira, en representació de Salou. Són els últims mesos de la dictadura i de l'inici de la transició. Esteve Blasi deixa la seva activitat política.
A l'any 1979, com a resultat de les primeres eleccions municipals democràtiques, és elegit en representació de centristes de Catalunya (UCD) i és membre de l'Ajuntament presidit per l'alcalde Joan Clavé Morell del partit socialista.

El 16 d'abril de 1981 signa amb tota la seva família i gairebé 2000 persones l'expedient per al procés de segregació de Salou i poques setmanes després, amb Esteve Ferran i Floresta Duran, s'aparten del vot de tot el consistori de Vila-seca contrari a la Segregació. Deixa la seva participació en l'activitat municipal l'any 1983. Després de ser nomenat jutge de pau, ha de renunciar perquè el 27 de gener de 1990 passa a formar part de la Junta Gestora presidida per Esteve Ferran. A finals de 1991, amb la convocatòria de les primeres eleccions del municipi de Salou deixa de nou la política activa i es dedica de ple al negoci. Ja estem parlant d'un negoci turístic que acull cada estiu a més de 2.000 famílies, i que ocupa una superfície de 45 hectàrees i que dóna feina a gairebé 500 treballadors en la temporada alta.

Tots els portaveus han valorat en les seves intervencions la vàlua com a persona i com a professional d'Esteve Blasi i han agraït la bona feina que ha fet per a Salou i per als salouencs, a més de donar el seu vot per a que li fos concedida la distinció. Blasi, qui ha rebut de mans de l'alcalde Pere Granados un diploma acreditatiu del nomenament, ha assegurat davant del nombrós públic i de la seva família que ocupava la sala que 'és el millor i més entranyable reconeixement públic' que ha rebut al llarg de la seva vida i que 'he fet de Salou el centre de la meva vida i activitat professional perquè m'agrada Salou i m'estimo el meu poble'. Finalment, Blasi ha demanat als polítics que 'treballeu pensant en Salou i en la seva gent'.

Document Actions