Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La devoció, la tradició i la festa al voltant de Santa Maria del Mar posen punt final a nou dies de Nits Daurades

dilluns 17 agost 2015

El temps va permetre finalment que es desenvolupés la darrera jornada, el dia gran, de la festa a Salou

Després d'un xàfec que feia preveure el pitjor i amb la vista posada el cel, finalment es va poder dur a terme la celebració del dia gran de les Nits Daurades; la processó amb la verge de Santa Maria del mar a coll de devots i mariners descalços després de la missa gran a l'església de Santa Maria del Mar. Encapçalats per una banda de tambors i cornetes i precedits pels portadors de les torxes la verge va anar a coll des de l'església fins al passeig Jaume I, espigó del Moll i fins a les aigües del port on va sortir al mar amb una barca de rems. En el seu recorregut des de l'església i fins al mar també va estar acompanyada de les autoritats.

Un cop a la barca va donar un tomb fins a la bocana del port, deixant de banda el tomb fins a alta mar que fa cada any perquè la mar estava massa moguda.

Un cop els mariners la van tornar a port, van tornar a carregar-la a esquenes i van dirigir-se acompanyats de tot el seguici fins a la plaça de les Comunitats Autònomes des d'on es van llençar els focs d'artifici. Enguany, la pirotècnia RICASA va ser l'encarregada de llençar el gran castell davant l'atenta mirada de milers de visitants. Un espectacle de llum i color amb moltes formes van il·luminar el cel de la capital de la Costa Daurada. Un plaer visual que va agradar els seguidors, ja que van aplaudir amb força a cada una de les etapes i on es van poder veure fins a 30 formes dalt del cel i on es van llençar més de 400 quilos de pólvora.

La nit va acabar amb la música de l'orquestra La privada a la plaça de les Comunitats Autònomes i amb el ball de festa es posa punt final a nou dies d'actes a la capital de la Costa Daurada al punt més àlgid de la temporada turística.

Galeria d'imatges

Sin_ttulo-2.jpg
P1180935.JPG
P1180819.JPG
P1180924.JPG

Document Actions