Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La directora del primer institut de Salou, pregonera de la Festa Major del 30 d’octubre de Salou

dimecres 26 octubre 2016

Montse Vallès, va ser l’encarregada d’encetar oficialment les festes de la segregació amb un elogi a Salou i a les persones que hi viuen 

 

Salou va encetar ahir al vespre oficialment la festa del 30 d’Octubre amb un pregó a càrrec de la directora de l’institut Jaume I, Montse Vallès. Abans de l’acte –que va tenir lloc a la sala de plens de l’Ajuntament- la pregonera va signar el llibre d’honor en presència de l’alcalde Pere Granados i de la regidora de Cultura, Maria José Rodríguez.

 

La pregonera va fer un discurs centrat en la qualitat educativa i del municipi; agraint en primer lloc haver-la nomenat pregonera i després amb un discurs on destacava la bona tasca que s’ha dut a terme per part de molts responsables polítics, tècnics, comunitat educativa, ampes... per crear el Salou actual; “un Salou que enamora a tots”. Tot plegat, en el marc d’una celebració que commemora, com va assenyalar l’alcalde “ara fa 27 anys, el 30 d’Octubre de 1989, es pronunciava per part del Tribunal Suprem el reconeixement de dret del nou municipi de Salou, i manava a la Generalitat de Catalunya la seva creació i la constitució d’una Corporació municipal”. “Com que és important que posem en valor aquells fets i referències que conformen la nostra memòria històrica, s’escau recordar que la Segregació i el moviment que la impulsava va esdevenir una gran mobilització de la societat salouenca, per fer possible la creació del municipi que ens ha permès avançar i progressar col·lectivament”, manifestava Granados, qui també va assegurar que “s’escau que cada any reafirmem amb orgull el nostre compromís amb aquell passat i el rememorem com un fet que va permetre consolidar la nostra identitat com a poble, divulgant acadèmicament i celebrant festivament els nostres orígens com a municipi de ple dret; perquè d’aquesta forma demostrem una actitud  de gratitud i de generositat cap aquelles persones que van impulsar i assolir un “Salou lliure”.

Per la seva part, Montse Vallès, va recordar com “el 30 d’octubre de 1989, va començar una nova etapa en la història de Salou. Va néixer una ciutat que aquest 30 d’octubre fa 27 anys. Un gran pensament alimentat amb la fe d’uns lideratges destacats, persones grans i persones joves, homes i dones, que van aprendre les unes de les altres, a establir unes bases de relació i d’organització que afavorissin la col·laboració, el respecte, la convivència i un desenvolupament de Salou, sense precedents” i va insistir en què “un dia com avui que ens projecta la imatge de l’esforç de moltes persones, esforç que ha estat correspost amb l’èxit d’una ciutat, hauríem de donar-los les gràcies perquè ens fan retrobar amb un sentiment viu: L’orgull de viure a Salou, l’orgull de treballar a Salou, l’orgull de ser salouencs”.

En acabar el discurs, la pregonera va rebre una placa commemorativa del dia i una rèplica a escala de l’estàtua de Jaume I.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

prego.jpg
placa.JPG
sala.JPG
signatura.jpg

Document Actions