Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La festa del Calamar arrenca amb prop d’un centenar de pescadors a les aigües de Salou

dilluns 28 novembre 2016

Dissabte hi haurà el tradicional sopar del calamar i diumenge els actes més populars oberts a la ciutadania

L’inici de la festa s’ha hagut de posposar 7 dies per les condicions climatològiques adverses de la passada setmana

Amb la puntualitat que es caracteritza aquest migdia a les 15,15h s’ha donat el tret de sortida a la Festa del Calamar, coincidint la darrera setmana de novembre. Enguany, s’arriba a la 42ena edició d’aquesta cita marinera típica al municipi que ha hagut de traslladar-se una setmana més enllà en el calendari per la mala mar de la setmana passada.

Aquest migdia –prèvia inscripció-  un centenar de pescadors enrolats a un total de 28 embarcacions s’han presentat a les instal·lacions del Club Nàutic per disputar-se els diversos trofeus que es concediran el proper dissabte dia 3 en el decurs del tradicional sopar social al restaurant del Nàutic. Es repartiran trofeus  al 1r, 2n i 3r, al patró de cada categoria i record commemoratiu a la resta de participants. A més s’atorgaran els següents trofeus: el calamar més gran –per part del Club Nàutic-  i un altre premi per a aquell que pesqui el major nombre de calamars –per part de la Societat de Pesca de Salou. També s’adjudicarà la calamarera d’or a aquell patró que hagi guanyat el concurs durant dos anys seguits o bé quatre alterns, a comptar des del 2010.

L’activitat, organitzada des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Salou ha comptat amb la visita de la regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, els quals han saludat els assistents, els han lliurat un record de la festa tot desitjant-los bona sort amb les captures. Rodríguez, ha assenyalat que “estem molt satisfets que en aquesta 42 edició segueixi havent-hi tant d’interès com en les anteriors i que no decaigui el nombre d’inscrits”, apuntava.

La sortida s’ha dut a terme amb un clima marcat pel sol i amb l’expectació que genera poder encetar una setmana de captures de calamar, pop i sípia; les tres úniques espècies que computen en el pesatge que es durà a terme cada dia als voltants de dos quarts de set de la tarda quan es fa la posta de sol. Un cop arribin les diverses embarcacions a port es durà a terme el pesatge i calibrat dels diferents exemplars de calamar, pop i sípia i s’anotaran a un quadre que s’anirà omplint al llarg dels sis dies de concurs. 

Festa més oberta a tothom

Enguany però al marge de la festa que es desenvolupa al voltant de la pesca s’ha buscat obrir aquesta tradició del municipi, de les més antigues amb 42 anys de vigència, a la ciutadania i a les escoles; organitzant un seguit d’actes que buscaran ampliar-ne la difusió entre els salouencs. Així, el diumenge 4 de desembre a les 10 es donarà el tret de sortida a la part més popular d’aquesta festa Actuació dels Gegants de Salou, la Morera de Salou a l’espigó del Moll. També s’instal·laran diversos inflables per als més petits, i el grup d’havaneres, Port Salou, oferirà un concert. A les 13h, s’oferirà una degustació d’arròs negre al mateix Espigó del Moll al preu de 2€, que aniran destinats íntegrament a entitats socials del municipi, Càritas Salou i Eluzai.

Galeria d'imatges

CALAMARPRIMERDIA.jpg
P1000351.JPG
P1000338.JPG
P1000326.JPG

Document Actions