Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La festa del Calamar arrenca amb un centenar de pescadors a les aigües de Salou

dilluns 23 novembre 2015

Enguany, la festa busca obrir-se més a la ciutadania i on una dotzena de restaurants oferiran plats i tapes de calamar

L’acte més multitudinari s'espera al diumenge, en una festa popular que inclourà dgustació de calamars, al mateix nàutic

Amb la puntualitat que es caracteritza aquest migdia s’ha donat el tret de sortida a la Festa del Calamar, coincidint la darrera setmana de novembre. Enguany, s’arriba a la 41ena edició d’aquesta cita marinera típica al municipi.

Prèvia inscripció, un centenar de pescadors enrolats a un total de 32 embarcacions s’han presentat a les instal·lacions del port per disputar-se els diversos trofeus que es concediran el proper dissabte a la nit en el decurs del tradicional sopar social al restaurant del Nàutic. Es repartiran trofeus  al 1r, 2n i 3r, al patró de cada categoria i record commemoratiu a la resta de participants. A més s’atorgaran els següents trofeus: el calamar més gran –per part del Club Nàutic-  i un altre premi per a aquell que pesqui el major nombre de calamars –per part de la Societat de Pesca de Salou. També s’adjudicarà la calamarera d’or a aquell patró que hagi guanyat el concurs durant dos anys seguits o bé quatre alterns.

L’activitat, organitzada des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Salou i amb el suport del Club Nàutic i la biblioteca pública municipal, ha comptat aquest primer dia amb la visita de l'alcalde, Pere Granados i de la regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, els quals han saludat els assistents, els han lliurat un record de la festa tot desitjant-los bona sort amb les captures en la celebració festiva amb més trajectòria al municipi. Rodríguez s'ha mostrat satisfeta pel repunt de la participació que ha experimentat enguany aquesta festa.

La sortida s’ha produït a les 15,15 hores, amb un clima marcat per l'ambient assoleiat però fred i amb l’expectació que genera poder encetar una setmana de captures de calamar, pop i sípia; les tres úniques espècies que computen en el pesatge que es durà a terme cada dia als voltants de les sis de la tarda quan hi hagi la posta de sol i s’anotaran a un quadre que s’anirà omplint al llarg dels sis dies de concurs. 

Festa més oberta a tothom

Enguany però al marge de la festa que es desenvolupa al voltant de la pesca s’ha buscat obrir aquesta tradició del municipi, de les més antigues amb 41 anys de vigència, a la ciutadania i a les escoles; organitzant un seguit d’actes que buscaran ampliar-ne la difusió entre els salouencs. Així, el diumenge 29 de novembre a les 12 del migdia es donarà el tret de sortida a la part més popular d’aquesta festa Actuació dels Gegants de Salou, la Morera de Salou i  La Galera de la colla de diables de Cambrils com a convidada:, a l’espigó del Moll. També s’instal·laran diversos inflables per als més petits, i el grup d’havaneres, Port Salou, oferirà un concert. A les 13h, s’oferirà una degustació de calamars a la marinera al mateix Espigó del Moll al preu de 2€, que aniran destinats íntegrament a entitats socials del municipi.

A part dels diferents actes organitzats al llarg de la setmana, també es podran degustar diferents plats i menús que diversos establiments del municipi han elaborat especialment per les jornades. Els establiments que col·laboraran en la iniciativa i que lluiran un logo a la porta de l’establiment són: Arena Restaurant, La Morera, Asador Córcega, Milhojas, Bandarra Taverna, Tarambana Taverna, Mesón Pa i Oli, Terrassa Club, la Pasión;The Cotton Club; Dos G; Villa Alexander i Ongi Etorri.

Galeria d'imatges

portada_calamar.jpg
20151123_151418.jpg
20151123_151418.jpg
20151123_151237.jpg
20151123_151256.jpg
20151123_151418.jpg
20151123_151317.jpg

Document Actions