Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La festa del Rei Jaume I omplirà Salou a partir de demà de tradició, festa i comerç

Torna el Mercat Medieval, la sortida i el seguici del monarca a més de novetats per als més petits com tallers per a la canalla, el diumenge, i una representació teatral sobre la gesta

dimarts 04 setembre 2012

Salou enceta demà la festa del Rei Jaume I, la qual arriba a la seva dissetena edició, i que enguany reuneix novetats destacades al voltant d’una festa que combina recreació històrica, comerç i diversió. Així, demà la celebració arranca amb una cicle de tres conferències; la primera d’elles a la biblioteca municipal sobre “La significació mítica de Jaume I” a càrrec del Dr Magí Suner, professor de literatura catalana de la URV i escriptor (19 hores). Les altres dues, dijous i divendres també a les set de la tarda, però a les fonts cibernètiques, al passeig Jaume I. En aquestes dues s’analitzarà “qui era el rei Jaume I, el Conqueridor – Vida i Fets del monarca” a càrrec del president de la Reial Societat Arqueològica tarraconense, Jordi Rovira i l’altra, “la vida de l’època” on l’economista Rafa Muñoz acostarà al públic des d’una perspectiva econòmica el què va significar per la zona aquella concentració d’homes al voltant del Salou de l’època.

Al marge però del vessant més divulgatiu de la celebració, des de la regidoria de Comerç, Mercats, Consum i Promoció Econòmica es torna a organitzar el mercat medieval amb més de 80 parades de productes artesans que s’inicia el dijous 6 i que finalitzarà el diumenge 9 (d’11 a 14h i de 18 a 22h), ampliant-se d’aquesta manera l’horari el diumenge a la tarda i que inclou novetats com ara l’espectacle itinerant de la Companyia Passabarret, els quals actuaran com a joglars per la zona del nucli antic anunciant el mercat fora de l’àmbit estricte de la seva ubicació. A més d’aquesta actuació i per tal d’amenitzar aquests dies de mercat medieval, els visitants podran gaudir d’un seguit d’activitats complementàries com una cercavila; teatre de guinyol; l’espectacle del fakir; el bufó; el perfumer, cavallers de foc; la comparsa dels bojos entre un llarg etcètera, a més d’un racó infantil i d’exhibicions de tir amb arc.  “És un mercat ja consolidat i que atreu moltíssim públic durant aquests dies, complint una funció de dinamització clara del nucli comercial, però amb les novetats d’enguany creiem que acabarà d’aglutinar més visitants; sobretot per l’obertura fins el diumenge al vespre”, deia la regidora de Comerç, Reyes Pino.

Però la festa del Rei Jaume no s’entendria, a Salou, sense la sortida del seguici del Rei Jaume que es desenvolupa el dissabte 8 de setembre a la tarda (a partir de les 20h) i on més de 300 salouencs es vesteixen d’època recreant la sortida del monarca. Soldats, monjos, poblem, nobles, cavallers, i el rei Jaume i la seva esposa Violant d’Hongria encapçalant la comitiva recorreran els carrers de Salou fins arribar a la platja de Llevant on tindrà lloc un combat d’armes i un espectacle eqüestre  que recrearà un torneig medieval. Tot plegat, recorda l’any 1229 quan Jaume I va estar mesos esperant per recollir un exèrcit prou nombrós per poder partir cap a la conquesta de Mallorca. “Creiem que es tracta d’una festa que- tot i amb certes llicències- acosta als salouencs i altres visitants del municipi allò que va succeir fa molts anys a les nostres terres i que ens cal recordar i enaltir”, apuntava la regidora de Cultura i Festes, Mª José Rodríguez.

 

Novetats de diumenge

Altres novetats que s’han introduït en aquesta edició de la festa del Rei Jaume es concentren el diumenge amb cinc tipus de tallers que coordina l’entitat salouenca Rol Play Game Salou i que té des d’un estand de fotografia on es presta el vestit de cavaller, de donzella, de mag o de rei i s’emporten una fotografia de record; un altres de soft Combat i soft combat júnior per ensenyar com funcionaven els combats medievals i que permet crear una espasa, una llança; un escut i utilitzar-los; un quart de conta contes (3-6 anys) amb un grup d'animació especial que divertirà als més petits amb històries com les de "Sant Jordi i el Drac" o la història del Rei Jaume I; i, finalment, un taller de pintura i manualitats (3-8 anys) per als més petits. Enguany, la festa del Rei Jaume acabarà amb la representació teatral “Jaume I, el Conqueridor” on una trentena de joves del municipi posaran en escena una part de la gesta del monarca. Aquesta representació tindrà lloc el diumenge a la platja de Llevant a partir de les 20,30h.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

DSCN1115.JPG
Cercavila_clausura_I.JPG
DSCN1115.JPG
Cercavila_clausura_I.JPG

Document Actions