Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Festa Major de Salou encén la traca a onze dies d’activitats

dissabte 31 gener 2015

Ahir al vespre va celebrar-se el tradicional pregó que enguany ha protagonitzat l’humorista, monologuista i actor,  Javier Giménez

L’acte, que es va desenvolupar al TAS, també va servir per presentar les pubilles i l'hereu del 2015

 

El Teatre auditori de Salou es va vestir de gala ahir al vespre per celebrar l’acte inicial de la festa major d’hivern. El pregó, marca el punt d’inici a un cap de setmana carregat d’actes i que s’estendran fins al  9 de febrer. Ahir al vespre, davant d’un nombrós públic, es va dur a terme el relleu entre les pubilles i hereu del 2014, els quals han traspassat la banda a les noves representants del municipi per aquest 2015. L’alcalde, Pere Granados, va voler donar la benvinguda a tothom i va remarcar “que aquesta Festa Major, amb 35 anys d’història, és la celebració que més caracteritza la nostra identitat festiva i col·lectiva, i per això és la que més il·lusió, més interès i més esperit de col·laboració genera entre les nostres entitats i colles, i en conseqüència ha impulsat i inspirat quasi tots els nostres elements festius i tradicionals del nostre seguici popular i aquells actes més distintius de la festa com és el Cos Blanc”.

 

L’alcalde també va tenir unes paraules d’agraïment a les vuitanta entitats que es bolquen en la confecció de la festa i també ha volgut recordar la tasca de les pubilles i hereu sortints: “heu desenvolupat la vostra labor de representació de la vostra ciutat i el vostre país amb alegria i sobretot amb orgull i estima” i ha animat a les pubilles i hereu entrants a viure amb intensitat aquest any 2015 “com a representants i dipositaris durant tot un any de les nostres tradicions culturals i el nostre costumari popular a la nostra ciutat”.

La regidora de Cultura i Festes, per la seva part, Mª José Rodríguez, va afegir que “aquesta programació és el resultat de la suma de molt esforç, d'imaginació i d'entusiasme. No només de les diferents regidories que han participat sinó també d'un gran nombre de persones, entitats i grups, que com ja sabeu és el nostre gran actiu.
És aquest actiu el que fa gran el nostre patrimoni cultural i festiu”.

 

Rodríguez, a més, va explicar com enguany –a través del programa de festes- s’ha buscat la manera de crear complicitats amb les prop de 30 colles les quals “amb molt d'esforç” participeu en la gran festa del Cos blanc. “Aquest any, al programa trobareu els confeticonos; és a dir una emoticono vestit de confeti que defineix l'esperit de cadascuna de les colles perquè circuli per les xarxes socials. Esperem que us agradi!”.

 

El batlle, posteriorment, va presentar al pregoner d’enguany: una persona coneguda a través de la televisió i la ràdio, i sobretot reconeguda com humorista, imitador i actor; que també ha fet teatre, inclús doblatge de cinema. No obstant això, -ha explicat l’alcalde- la seva trajectòria més prolífica la trobem a la ràdio i la televisió. A la ràdio com locutor i col·laborador en infinitat de programes, sobretot a la SER i al costat de personatges radiofònics i televisius com Alfons Arús o Sergi Mas.

 

A la televisió amb experiències de caire humorístic molt conegudes com POLONIA o CRACKÓVIA de TV3, i col·laborant també en programes d’audiència a Telecinco, amb Emma García; o Antena 3, amb Alfons Arús; entre moltes altres, com monologuista inclús com guionista. Actualment és també director de continguts i de projectes d’una productora.

 

Un cop fetes les presentacions, Javier Giménez va prendre la paraula per iniciar el seu pregó en clau d'umor, situant-se primer a l'escenari de Salou des de fa molts anys quan estiuejava al municipi. Al marge de la seva coneixença de la capital de la Costa Daurada a través de les platges -especialment la llarga- i posteriorment de la festa i de l'espectacle del túnel del terror Giménez va anar desgranant alguns dels personatges als quals imita: des d'Eduard Punset; a Pepe Rubianes; passant perl Rei Juan Carlos I, o el presentador d'Antena 3-Noticias Pedro Piqueras; Jesulín de Ubrique o d'altres més internacionals com Robert de Niro. Tot plegat, un pregó en clau d'humor que va anar tocant un per un els principals aspectes que conformen la festa major d'enguany. Les rialles i els aplaudiments no van parar al llarg de la seva intervenció.

En acabar, l'alcalde li va lliurar una reproducció de la figura de l'estàtua de Jaume I i la regidora de Cultura una placa que recorda el dia en que va dur a terme el pregó de la festa.

Galeria d'imatges

pregoner_inici.jpg
P1100563.JPG
amb_`pubilles.jpg
amb_jaumeI.jpg
amb_`pubilles.jpg
amb_jaumeI.jpg

Document Actions