Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Festa Major del 30 d’octubre recorda un destacat segregacionista, Manel Albinyana

El pregó de la festa serà el dimarts 25 i comptarà amb Vicenç Villatoro com a protagonista

dilluns 17 octubre 2011

Amb l’arribada de la tardor Salou se submergeix de ple en la Festa Major del 30 d’Octubre que commemora la segregació aconseguida l’any 1989. L’Ajuntament de Salou celebra aquesta festa amb un seguit d’activitats –més d’una trentena- que comencen aquest cap de setmana amb el RallyRACC com a activitat prèvia. Destaca enguany l’acte d’homenatge al recentment traspassat fill adoptiu de Salou, Manel Albinyana de qui l’alcalde, Pere Granados, ha recordat com “una persona molt compromesa amb la independència de Salou, pioner en el turisme i que sempre va treballar de forma altruista , mai com a càrrec públic”. Manel Albinyana i Abelló va morir el passat  dia 9 de juliol als 89 anys d’edat, uns mesos després, l’alcalde ha proposat al govern municipal que es nomeni un parc en memòria seva  i ha recordat que va ser president del primer organisme de promoció turística de Salou, el Sindicat d’Iniciatives i Turisme; i el primer president de l’Associació d’Amics 30 d’Octubre, que commemora cada any el fet històric de la Segregació.  L’homenatge es farà el diumenge dia 30 d’octubre a les 11 del migdia al parc del carrer Tarragona, cantonada avinguda del 30 d’Octubre; precisament el dia gran de la festa que també comptarà amb l’ofrena floral i el vermut popular que organitza l’Associació d’Amics del 30 d’Octubre  a més de la multitudinària paella popular, amb més de 1.500 persones.
Però al marge del dia gran de les festes cal destacar, com ha explicat la regidora, Maria José Rodríguez, “el gran esforç que s’ha dut a terme per implicar una vintena d’associacions que donaran cos a una  festa que, malgrat tot, redueix el pressupost d’un 47%”.
El pregó de les Festes serà el proper dimarts 25 d’octubre (20 hores) a la sala de plens amb l’escriptor, periodista i polític català, Vicenç Villatoro; actual director de l’Institut Ramon Llull. L’endemà dimecres, el TAS reunirà uns 400 joves estudiants en el lliurament de la desena edició dels premis 30 d’Octubre a la creativitat infantil i juvenil on hi ha participat 1.500 estudiants del municipi, mentre que també es desenvoluparan un seguit d’activitats paral·leles a la biblioteca que celebra el seu 19è aniversari. El dissabte 29 d’octubre els ciutadans podran sumar-se a l’excursió de festa major; a la caminada o a la pedalada. Els participants de cada una de les modalitats es trobaran a les 11.30h a la plaça de la Pau on hi haurà un refrigeri i sorteigs per a tothom. El mateix dissabte 29, però a la tarda, la cercavila popular  omplirà els carrers de Salou. Per part del Club Xic’s  també s’organitzen activitats per a la canalla amb la confecció del Panellot (el panellet més gran del món)  o la festa Lan Xic’s  -per apropar els joves a les noves tecnologies- o el terror xic’s, aprofitant la festa de halloween, entre moltes d’altres activitats.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

IMG_0077.JPG
DSCN1969.JPG
DSCN1969.JPG
IMG_0077.JPG

Document Actions