Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Festa Major del 30 d'Octubre vol fomentar la participació ciutadana

dijous 18 octubre 2007

'Un dels nostres objectius és la participació ciutadana, per això volem que la gent s'integri a la festa'. Aquesta és la idea que ha remarcat l'alcalde de Salou, Antonio Banyeres, durant la presentació aquest matí del programa de la Festa Major del 30 d'Octubre, que se celebrarà per primera vegada al municipi del 25 al 31 d'octubre.
Banyeres ha estat acompanyat pel regidor de Festes, Joan Antoni Brull; i el secretari de l'Associació d'Amics 30 d'Octubre, Àngel Gómez.

En el seu parlament, l'alcalde ha explicat el motiu pel qual l'Ajuntament ha decidit declarar el 30 d'octubre com dia de Festa Major i substituir el nom del 'Passeig de la Segregació' pel de 'Passeig del 30 d'Octubre': 'Crec que ha arribat l'hora de canviar el xip, per una qüestió de sensibilitat, de veure el 30 d'octubre com la data de constitució de Salou com a poble que ara fa 18 anys. De l'enfrontament ideològic dels anys 80 hem passat a la col·laboració, al bon veïnatge amb Vila-seca. Tenim molts temes i projectes a compartir, en l'àmbit públic i privat, per exemple turístics, de joventut, etc i no em sembla correcte marcar diferències. Hem d'estar orgullosos de la nostra història i pensar que la grandesa dels guanyadors consisteix en ser considerats amb els demés'.

Antonio Banyeres ha aprofitat també l'ocasió per agrair a l'Associació d'Amics 30 d'Octubre la seva 'empenta' i 'iniciativa'.'En aquest sentit, ha afirmat: 'Aquesta festa se celebra perquè ells ho han fet possible, perquè han mantingut el record i d'aquesta manera el naixement del municipi no ha quedat com un referent anecdòtic'.

El regidor de Festes, Joan Antoni Brull, ha posat èmfasi, igualment, en el caràcter popular de la festa i entre l'ampli ventall d'activitats per a totes les edats que inclou el programa, ha destacat els actes institucionals: el pregó, a càrrec de l'Associació d'Amics 30 d'Octubre que tindrà lloc el 25 d'octubre, a les 20 hores, a la sala de Plens de l'Ajuntament; i l'acte notarial d'entrega de l'expedient jurídic de la segregació de Salou, per part de Manel Albinyana, a l'Ajuntament de Salou, previst el 30 d'octubre, a les 12.30 hores, a la mateixa sala.

Uns altres actes que ha destacat Brull són: la 1ª Mostra de Músiques, danses i balls d'entitats locals; que s'oferirà el 29 d'octubre, a les 20 hores a l'Envelat; 'La recollida de les tres cercaviles', que s'iniciarà en punts diferents de la ciutat per trobar-se a la cruïlla entre la via Roma i el carrer Barcelona per arribar conjuntament al Passeig del 30 d'Octubre, el 30 d'octubre a les 12.30 hores; la gran paella popular, també el 30 d'octubre, però a les 14 hores al Parc de l'Ajuntament, per 'un preu simbòlic de 2 euros'; l'actuació de l'orquestra Maravella, el 27 d'octubre, a les 19.30 i les 23 hores a l'Envelat; la cercavila de diables, el 28 d'octubre, a les 19.30 hores; i la 'Nit de Hallowen', amb 'Disco Terror Party', el 31 d'octubre, a les 23 hores, a l'Envelat.


Per la seva banda, el secretari de l'Associació d'Amics 30 d'Octubre, Àngel Gómez, ha ressaltat el sopar que se celebrarà al Restaurant Casablanca el 30 d'octubre, a les 22 hores. En aquest sopar es farà un reconeixement al regidor desaparegut José Contreras, 'una de les persones que més va lluitar perquè el 30 d'octubre fos declarat dia de Festa Major'; i a Manel Albinyana, 'que ha lliurat al consistori l'expedient jurídic de la segregació'.
En opinió de Gómez, amb l'organització d'aquesta festa major, s'ha fet 'l'últim pas per la normalització de la segregació i la convivència dels dos pobles'.

Document Actions