Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Festa Major d'Hivern de Salou 2009 inclou més d'una vuitantena d'actes i potencia el Cós Blanc

divendres 23 gener 2009

El programa de la Festa Major d'Hivern de Salou d'enguany, que se celebrarà del 30 de gener al 8 de febrer, inclou 'més de 80 actes per a tots els públics', segons ha explicat el regidor de Festes del municipi, Joan A. Brull, qui en companyia de l'alcalde, Antonio Banyeres, van presentar-lo ahir.

Aquest programa 'potent', en paraules de Brull, començarà amb el pregó, que anirà a càrrec de l'actor i actual reporter d''España Directo', que emet cada dia TVE, Enric Company.

D'entre la vuitantena d'actes previstos, Brull n'ha destacat alguns: els vinculats a la cultura tradicional (la II Mostra i tallers per a petits i grans de la Xarxa de Cultura Tradicional Catalana de Salou, la presentació del Xè aniversari del Ball de Diables Maleïts de Salou, que faran el seu primer ball de Sant Miquel, la XXIII Trobada de gegants, la cercavila de diables, el VIII concert 'laudístico', etc.); el concerts (de Fondo Flamenco, la Fundación no hay manera, Hotel Cochambre, les orquestres Gira-sol, Nueva Etapa i Musicàlia, etc.) i d'altres activitats com la representació teatral de 'Enfermo imaginario' amb Paco Morán i de 'Cómo decirle que no la amo pero la quiero', amb el grup Associació Salou Teatre; l'escudella popular, l'exhibició hípica, la jornada de portes obertes del Club Nàutic de Salou, etc.

El regidor de Festes ha comentat també els detalls de 'l'acte més emblemàtic' de la festa: el Cós Blanc. Aquest 'esdeveniment' que tal com ha apuntat l'alcalde Antonio Banyeres va aplegar l'any passat més de 30.000 persones, consolidarà enguany el circuit que va estrenar l'any passat i podrà presumir d'aquestes xifres:
24 colles, 2.500 participants del municipi, 25 carretel·les, 25 tones de confeti, 20 canons de confeti; a més de so d'última generació, 200 mòbils d'il·luminació i làsers, repartits per 10 torres al carrer Ciutat de Reus i 5 al carrer Barcelona, 10 gogós.

Aquest espectacle que aplega no només als veïns de Salou, sinó també als ciutadans de les rodalies, com ha apuntat l'alcalde, tindrà enguany més llum i com a novetat, inclourà un espectacle de gogós en cada torre.

No hi faltarà tampoc la música, que punxarà en directe el DJ Flow (del Club Tropical) i la veu d'un speaker, en aquest cas, d'Ivan Cánovas (es dedica al doblatge de pel·lícules, de dibuixos animats i documentals i a posar veu en espots televisius i falques de ràdio. Ha treballat per Tele 5, Canal Reus Televisió, els 40 Principales, etc.).

Per destacar la magnitud d'aquest acte, que aquest 2009 es veurà potenciat, Brull ha assenyalat que hi haurà més de 150 persones a l'equip tècnic i més de 150 membres de seguretat (Policia Local, Mossos, guardes de seguretat i Guàrdia Civil).

El Cós Blanc costarà 110.000 euros, una tercera part del pressupost total de la festa major, que serà de 330.000 euros, un 5% inferior al de l'any passat, segons ha remarcat Brull.

Tant l'alcalde com el regidor han ressaltat el compromís de totes les colles i associacions amb la festa.

Document Actions