Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Festa Major d'Hivern de Salou ofereix 70 activitats i un Cós Blanc al Passeig

diumenge 21 gener 2024

Ja falta poc per a l'inici de la Festa Major d'Hivern a Salou, on esclatarà l'alegria i la disbauxa. Tot està a punt per començar gairebé dues setmanes d'actes – del 26 de gener al 5 de febrer - durant les quals la població i els visitants estan convidats a gaudir d'una de les celebracions més genuïnes del municipi.

Aquesta festa compta amb un programa integrat per més de 70 activitats lúdico-festives, de caràcter gratuït, organitzades per a tots els públics i edats, i on la cultura tradicional i popular hi tindrà un paper destacat.

A més, la Festa Major d'enguany tindrà un marcat caràcter inclusiu i amb una especial atenció a la informació per prevenir i actuar en cas d'agressions i discriminacions masclistes i lgtbifòbiques.

La programació festiva, que arribarà al seu punt àlgid el 3 de febrer amb el Cós Blanc, és fruit de la col·laboració de les regidories de Cultura, Festes, Igualtat, Gent Gran, Infància, Esports, Ensenyament, Cultura Tradicional i Popular i la Biblioteca Municipal. La participació de les associacions i entitats locals és fonamental per a l'èxit d'aquesta festa genuïnament salouenca, ja que la seva contribució és molt valuosa.

Enguany, la Festa Major d'Hivern presenta canvis importants, pensats en tot moment per garantir la seguretat de les persones, sense perdre l'essència de la tradició. La principal novetat és que gruix de les activitats i actes es desenvoluparà al passeig Jaume I, on s'instal·larà l'envelat (al primer tram del pàrquing de la zona blava del passeig).

El recorregut de la cercavila de lluïment i les carrosses, que començarà a les 10.30 h, també experimentarà canvis: sortirà del carrer Advocat Gallego, passant per Via Roma, carrer Barcelona, carrer Sínies, carrer Ciutat de Reus, tornant a Via Roma i finalitzant al carrer Major.

Pel que fa al Cós Blanc, hi haurà un canvi en el recorregut, el dia 3 de febrer a partir de les 19 h: començarà al passeig Jaume I (amb l'espectacle Cós Blanc), continuarà pel carrer Illes Balears, carrer Major, carrer Girona i acabarà al passeig Jaume I. L'espectacle tindrà lloc en aquest mateix passeig, des del carrer Girona, fins al carrer Pere III el Gran.

Pel que fa al Cós Blanc, hi haurà un canvi en el recorregut, el dia 3 de febrer a partir de les 19 h: començarà al passeig Jaume I (amb l'espectacle Cós Blanc), continuarà pel carrer Illes Balears, carrer Major, carrer Girona i acabarà al passeig Jaume I

En relació amb altres canvis, la Fira Xic's estarà ubicada al passeig Jaume I, a l'alçada de la plaça de les Comunitats Autònomes. Els dies 1, 2 i 3 de febrer, entre les 12 h i les 23 h, hi haurà estands amb terrasses, restauració, música i animació, al mateix passeig.

L'inici oficial de la Festa Major serà el divendres 26 de gener a les 20 h, al TAS, on els coneguts còmics José Corbacho i David Fernández donaran la benvinguda a les festes, amb el seu pregó i l'encesa de la traca de focs artificals. Aquest mateix dia també es donarà la benvinguda a les noves pubilles i hereu – enguany, alumnes de l'Escola Ceip Salou i de l'IES Jaume I - que representaran Salou, durant dotze mesos.

L'inici oficial de la Festa Major serà el divendres 26 de gener a les 20 h, al TAS, on els coneguts còmics José Corbacho i David Fernández donaran la benvinguda a les festes, amb el seu pregó.

Aquesta mateixa nit, a les 22 h, a l'envelat ubicat al passeig Jaume I, està previst un espectacle d'humor, amb José Corbacho, David Fernández i Tomàs Garcia. L'entrada és gratuïta i les portes s'obriran a les 21 h, fins a esgotar l'aforament. A la una de la matinada, reviurem la millor música dels anys 80, 90 i 2000.

Després de l'acte inaugural de la Festa Major, el dissabte, 27, a les 10.30 h, hi haurà una cercavila d'elements populars que recorrerà el centre de la ciutat, des del TAS, fins a la Torre Vella, on es realitzarà el ball de lluïment de les colles. També, aquest mateix dissabte, a les 13 h, tindrà lloc, a la Torre Vella, la recepció de l'alcalde Pere Granados i la Corporació a les entitats i associacions salouenques; amb l'amenització musical a càrrec de Blue Alley Quintet.

El grup musical Buhos oferirà el dissabte dia 27 de gener un concert a l'envelat a partir de les 23 h

Ja, a la tarda, els passadissos del TAS s'ompliran de tallers oferts per les entitats de cultura popular, amb l'objectiu de donar a conèixer la seva activitat a infants i famílies. Aquesta és la 15a edició de l'esdeveniment.

A l'envelat, a partir de les 23 h, el grup musical Buhos oferirà un concert, seguit d'una festa disco, des de la una de la matinada.

Enguany hi ha previstes activitats com la degustació dels fideus negres de Salou, l'homenatge a la gent gran, les obres de teatre amateur i els tallers per als més menuts, les xocolatades i els inflables infantils

El diumenge 28, a partir de les 11.30 h, a la plaça de la Pau, els gegants tornaran a engrescar el municipi amb la XXXVII edició de la Trobada Gegantera. Després, les sardanes prendran el relleu a la plaça, iniciant la tradicional ballada d'aquest any, amb la Cobla Contemporània. A la Biblioteca, hi haurà una activitat amb els nanos com a protagonistes, oferint diversos tallers.

El dia 30, a l'envelat, a partir de les 17.30 h, tindrà lloc el concert 'Queen for kids'. El dia 31, a les 20 h, els grups locals de Salou mostraran el seu talent, també a l'envelat.

Les colles, amb l'orquestra Nueva Alaska, ocuparan l'envelat el dijous, 1 de febrer, a les 23 h, on s'oferirà un ball. Aquesta mateixa nit se celebrarà la gran festa disco colles FM'24.

El divendres, dia 3, a les 17.30 h, està programada la gran festa del Cós Blanc Xic's. Les portes de l'envelat s'obriran a les 17 h i romandran obertes fins a esgotar l'aforament. Al vespre, a les 23 h, hi haurà el gran ball amb l'Orquestra Swing Latino, i a les 03 h, començarà el Cós Blanc Night.

El divendres, dia 3, a les 17.30 h, està programada la gran festa del Cós Blanc Xic's. Les portes de l'envelat s'obriran a les 17 h. Al vespre, a les 23 h, hi haurà el gran ball amb l'Orquestra Swing Latino

Finalment, arriba el punt àlgid de les festes: el Cós Blanc, el dissabte, dia 3 de febrer, on participaran 28 colles festives.

A les 17 h, està previst a l'envelat, el concert de Festa Major, amb l'orquestra Montgrins, que també actuarà en un gran ball, a partir de la mitjanit.

El diumenge, 4 de febrer, a les 17 h, hi haurà el concert de Festa Major amb l'Orquestra Nova Blanes. A les 18.30 h, per diferents carrers del centre de Salou, es podrà gaudir d'un espectacular correfoc, amb la intervenció dels Diables Maleïts, les Bruixes Latemó, el Xaloc i La Morena de Salou, amb colles convidades. A les 20 h, al carrer Advocat Gallego, castell de focs de fi de festa. I a les 20.30 h, ball amb l'Orquestra Metropol.

Cal destacar que, enguany, també hi ha previstos molts altres actes i activitats. Entre ells, la degustació dels fideus negres de Salou, l'homenatge a la gent gran, les obres de teatre amateur i els tallers per als més menuts, les xocolatades i els inflables infantils.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

DAVID FERNÁNDEZ I JOSÉ CORBACHO PREGONERS SALOU.png
ENVELAT FESTA MAJOR HIVERN.jpeg

Document Actions