Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La fira de Rússia constata unes bones expectatives turístiques pel 2012 a la Costa Daurada

Cambrils i Salou confirmen increments de turisme rus que oscil•len entre el 30 i el 50% respecte dels nivells d’enguany

dimecres 28 setembre 2011

Els Patronats de Turisme de Cambrils i Salou valoren molt positivament l’assistència a la fira professional Otdykh Leisure que s’ha celebrat aquesta passada setmana a Moscou. Es tracta d'una fira professional en la que, per primer cop, s'hi ha apostat després de veure el comportament a l'alça del turisme rus en els darrers temps. Els dos regidors de l'àrea, Xavier Martí i Benet Presas, de Cambrils i Salou respectivament, coincideixen en apuntar que hi ha unes molt bones expectatives amb aquest mercat.

“La fira ens ha servit per prendre el pols de l’evolució del mercat rus de cara al proper any i he de dir que s’ha fet una molt bona feina de contactes tant amb tots els touroperadors com amb una cinquantena de minoristes”, explicava Presas. El responsable de turisme de Salou també ha concretat que més d’una dotzena d’empresaris de Salou del sector privat també hi han estat presents i és en aquesta línia per on considera que s'ha de continuar. “Hem de seguir treballant no sols per no perdre l'actual quota de mercat de turisme rus sinó també per incrementar-la, continuant millorant, planificant i promocionant la nostra destinació de forma conjunta entre iniciativa pública i privada, per tal que la nostra oferta vacacional i d’oci sigui la més competent i la més atractiva”, deia. Precisament, després d'entrevistar-se amb els touroperadors s'apunta una bona xifra pel que fa a la programació de la propera temporada 2012 amb increments que podrien arribar a situar-se entre el 30 i el 50% respecte de les xifres aconseguides enguany. I és que l’economia russa no pateix la crisis al mateix nivell que molts altres països. “Hem de començar a parlar de valors afegits al nostre producte com a clau de l’èxit assolit aquest any, aplicant una visió estratègica que ha estat capaç d’atraure un mercat de famílies de classe mitjana d’aquell país, que tenen una interessant capacitat de consum i de despesa”, deia Presas. En aquest mateix sentit s'ha pronunciat el regidor de Turisme de Cambrils valorant “molt positivament a nivell comercial l'arribada del turisme rus perquè fan una despesa major i aquest fet, ajuda al teixit comercial local”. De confirmar-se la tendència creixent de cara al proper any Cambrils en sortiria també molt beneficiat ja que “actualment el rus s’està convertint en un puntal de la zona; el canvi de tendència podria afavorir el nostre municipi creiem que és un actiu molt important ja que permet allargar la temporada”. Però pel responsable turístic de Cambrils cal també pensar en el rus com un turista a qui pot interessar-li l'oferta d'equipaments esportius: “Volem oferir al visitant les nostres instal·lacions esportives per afavorir les estades esportives i desestacionalitzar encara més la temporada”.

Una altra de les peticions que han fet arribar els Patronats de Turisme de la Costa Daurada central a la fira Otdykh Leisure són enllaços directes amb l’aeroport de Reus.

Galeria d'imatges

P1010028.JPG
P1010043.JPG
P1010028.JPG

Document Actions