Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La formació ocupa el 80% de les activitats del Carretera i Manta

S’oferten un total de 49 activitats per als joves, 19 de les quals mai han estat programades

dilluns 21 febrer 2011

L'alcalde de Salou, Pere Granados, juntament el de Vila-seca, Josep Poblet i el de Cambrils, Robert Benaiges, han signat avui per onzè any consecutiu el conveni de col•laboració entre ajuntaments per tal de desenvolupar les activitats del programa juvenil Carretera i Manta (C&M). Salou és el municipi que gestiona enguany el conjunt de l’oferta per a joves de 14 a 30 anys i que oferta un total de 49 activitats. El C&M 2011 té com a novetats destacada una aposta importantíssima per la formació, com a principal demanda juvenil i que eleva fins al 80% l’oferta conjunta del programa; un 21% es destina als idiomes, on a més s'ha incorporat noves llengües com l'alemany o el Rus; un 24% a les activitats de "oci i temps lliure", molt demandades sobretot a causa de les diferents sortides i excursions que es fan; Un 21% en cursos de cuina, adaptats a les necessitats dels joves i als interessos que han comunicat com cuina japonesa, vegetariana o d'entrepans. D'altra banda la informàtica que compta amb un 24% i on s'han complementat els cursos típics amb tallers específics. També s'ha previst un 10% d'activitats que es dediquen a l'àmbit sociosanitari. Enguany, la presentació ha tingut lloc al Lumine Golf Club, ja que una de les noves propostes és un bateig de golf en aquests camps.

La regidora de Joventut de l’Ajuntament de Salou, Júlia Gómez, ha donat a conèixer les dades del C&M d’enguany i ha explicat que “la  realitat és canviant i, avui dia, ens trobem amb un escenari que marca més que mai les prioritats en investigació i coneixement, en formació i amb austeritat”. En aquest sentit, la regidora ha comentat que s’ha aconseguit oferir una major qualitat però amb una menor despesa, amb un pressupost per aquest 2011 de 138.931 euros. “És per això que Carretera i Manta dóna una resposta contundent en aquest sentit i ofereix una oferta formativa de gran qualitat, ajustada a les necessitats dels nostres joves i ajustada a les seves capacitats econòmiques, arribant a bonificar en un 75% de mitjana dels preus d'aquestes activitats. Com diem en la conclusió: més formació, més innovadora i més assequible”, ha dit. La regidora , en la seva exposició, ha apuntat que s’han  incorporat 19 activitats mai programades, s’han inclòs 27 activitats diferents respecte a l'any passat; s’han reformulat 4 activitats per adequar-les més a les necessitats dels joves i s’han  repetit 16 activitats consolidades amb èxit en anys anteriors (entre elles les esquiades joves).
L’alcalde de Salou, Pere Granados, després de felicitar l’equip redactor del C&M d’enguany ha assegurat que “és importantíssim tenir present els joves i saber escoltar-los”. En aquest sentit, ha recordat que el govern de Salou està obrint tots els canals de comunicació amb els joves bé a través del PIJ, a través dels consells consultius de joventut i també amb la campanya jove que es mou a través del facebook. Per la seva part, l’alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, ha destacat com “la joventut és el nostre futur” i ha anunciat que el proper dia 15 de març començarà a funcionar el nou ateneu juvenil, donant així més equipaments per als joves. El tercer en prendre la paraula ha estat l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, qui ha alabat les excel•lències del programa Carretera i Manta ja que “és un sistema bo d’interlocució perquè és un programa que ajuda a participar els joves i a fer-los còmplices”.  

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

DSCN8951.JPG
DSCN8921.JPG

Document Actions