Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La fotògrafa Lucía Perera Stocco ret homenatge a la vellesa, a través de la mostra ‘Fa 45 anys que en tinc 45’, exposada a la Torre Vella de Salou

dilluns 11 octubre 2021

Es pot visitar des de divendres passat, 8 d’octubre, i fins al 10 de desembre; en horari de dilluns a dissabte, de 18 a 20 h; diumenges i festius, tancat

L’alcalde Pere Granados i el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà; acompanyats per l’autora Lucía Perera; i la salouenca retratada a l’obra, Carme Parga (1928), van fer acte de presència a l’obertura, divendres passat al vespre

 

L’obra fotogràfica “Fa 45 anys que en tinc 45”, de l’artista Lucía Perera Stocco arriba a la Torre Vella de Salou. Consisteix en quaranta-cinc retrats emocionals, en blanc i negre, de persones majors de 90 anys, i fins i tot d’algunes que en tenen ja 106, com la Berta Alícia Bacelis (1915) residents en pobles i ciutats com Salou, Reus, Cambrils, Riudoms, Mont-roig del Camp, Vinyols, Tarragona i Barcelona.

L’alcalde Pere Granados, i el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà; acompanyats de l’autora Lucía Perera; i la salouenca retratada a l’obra, Carme Parga, van assistir divendres passat, 8 d'octubre, a l’obertura de l’exposició.

Perera, nascuda a Rosario (Argentina), l’any 1984, però que viu, actualment, a Riudoms, vol reflectir, amb aquesta mostra, la naturalitat de diverses escenes quotidianes de la vellesa, on els homes i les dones que van viure la Guerra han recordat vivències i li han explicat anècdotes, tot fent balanç de la seva trajectòria vital.

Alguns dels retrats pertanyen a Ana Fenoy (1926), Anna Maria Ortiz (1924), Antonio Martínez (1928), Berta Alícia Bacelis (1915), Carme Parga Alborja (1928), Dolors Cuadrada (1927), Encarna Pareja (1927), Francisca Pijuan (1924), Francisco Guillen (1924), Isidre Aloy (1925), José Panero (1925), Lluís Sarobé (1925), Manuel Sánchez (1927), Mercè Vallverdú (1927), Natividad Guillen (1926), Roser Ferré (1927), Rossend Bonet (1925), Teresa Carreras (1917), Teresa Cabrisses (1922) i Xavier Amorós (1923).

L’alcalde de Salou va dir, en el moment de l'obertura, que "contemplant aquesta mostra artística podem rebre diferents sensacions i expressions que ens transmeten les persones fotografiades i que l'artista ha sabut captar". Així mateix, va recordar la missió que té la Torre Vella de Salou com a centre de difusió de les manifestacions artístiques i culturals.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, va assegurar que “la riquesa d'aquesta exposició rau en allò que ens transmeten les persones grans que surten a les fotografies, a través de la seva mirada". El regidor va agrair la iniciativa a l'autora i la participació de tots i totes les models.

Lucía Perera va agrair el suport de l'Ajuntament de Salou i la possibilitat d'exposar a la Torre Vella i va assenyalar que "aquesta exposició vol donar veu a la vellesa, una etapa de la vida a la què tard o d'hora tots hi podem arribar".

La mostra es pot visitar a la Torre Vella de Salou -carrer Arquebisbe Per Cardona s/n-, fins al 10 de desembre, en horari de dilluns a dissabte, de 18 a 20 h; diumenges i festius, tancat. L’entrada és gratuïta, amb aforament limitat.

 

La Torre Vella, de 1530

Cal recordar que la Torre Vella va ser ordenada edificar l’any 1530 per l’arquebisbe de Tarragona Pere de Cardona, per tal de protegir aquest punt de la costa de les incursions pirates.

Actualment, és un centre cultural dedicat, principalment, a exposicions d’art. Acull, també, el Museu de l’Esmalt Contemporani, el qual disposa d’un fons d’esmalts del segle XX, d’autors d’arreu del món.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

EXPOSICIÓ TORRE VELLA (2).JPG
EXPOSICIÓ TORRE VELLA (3).jpg
EXPOSICIÓ TORRE VELLA (4).JPG
EXPOSICIÓ TORRE VELLA (5).jpg
EXPOSICIÓ TORRE VELLA (6).jpg
EXPOSICIÓ TORRE VELLA (7).JPG
EXPOSICIÓ TORRE VELLA (8).JPG
EXPOSICIÓ TORRE VELLA (10).JPG
EXPOSICIÓ TORRE VELLA (12).JPG

Document Actions