Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La gastronomia catalana enamora Vigo amb la creativitat del xef de Salou, Pep Moreno

dimecres 02 juliol 2025

El Palacio de la Oliva de Vigo —on el xef Pepe Solla està al capdavant de la cuina— ha estat l’escenari, aquest dimarts al vespre, d’un acte organitzat per l’Agència Catalana de Turisme amb l’objectiu de promocionar el distintiu Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia. La cita ha tingut com a protagonista el xef amb estrella Michelin de Salou, Pep Moreno, del restaurant Deliranto, encarregat de mostrar el potencial de la cuina catalana de la província de Tarragona. El maridatge ha anat a càrrec de la prestigiosa sommelier Anna Casabona, que ha harmonitzat cada plat amb vins de diverses denominacions d’origen del territori català.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, que ha volgut acompanyar el xef en aquest esdeveniment de gran rellevància per a la promoció turística i gastronòmica del territori. També hi han assistit l’alcalde de Vigo, Abel Caballero; representants de la Xunta de Galícia; la directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Cristina Lagé; i la directora de l’Agència Catalana de Turisme, Arantxa García.

Durant la seva intervenció, el xef Pep Moreno ha expressat l’honor que ha suposat per a ell poder posar en valor la gastronomia catalana en un espai tan emblemàtic, destacant l’excel·lent acollida i subratllant que l’objectiu era “mostrar qui som, què mengem i com cuinem a casa nostra”. Ha afegit que ha estat un dia per recordar i que Salou, gràcies a l’esforç col·lectiu, ha fet un salt qualitatiu important, convertint-se en un autèntic referent.

Per la seva banda, Pere Granados ha remarcat la projecció de Salou més enllà de les fronteres de Catalunya, assegurant que el municipi ja és un referent a Espanya i a nivell internacional. Ha agraït especialment la tasca del xef Pep Moreno i de tots els professionals de la restauració i l’hostaleria de Salou, que amb el seu esforç i talent contribueixen a impulsar l’economia local i a situar el municipi en el mapa gastronòmic global. Segons Granados, “això és l’orgull de Salou”.

La directora general de Turisme, Cristina Lagé, ha fet valdre la gastronomia com a eina de cohesió, capaç de generar complicitats i establir ponts. Ha assenyalat que “Catalunya vol tornar a construir vincles a Espanya” i que, al voltant d’una taula, “es poden forjar grans amistats”. Ha afegit que el turisme permet explicar al món qui som i què volem ser, i que amb productes de proximitat i qualitat, Catalunya pot proclamar amb orgull que té “la millor cuina del món”.

La directora de l’Agència Catalana de Turisme, Arantxa García, ha destacat els grans “arquitectes” de la cuina catalana, que han situat la nostra gastronomia com a referent mundial. Ha subratllat l’orgull de la gastronomia catalana i el talent i la implicació dels xefs, recordant que la nostra cuina combina tradició i innovació i que és capaç d’unir.

L’acte ha reunit prop d’un centenar de persones, entre periodistes, influencers, agents de viatges, empresaris locals i experts del sector turístic, que han pogut gaudir d’una experiència gastronòmica de primer nivell. El menú, elaborat amb productes de proximitat i maridat amb vins seleccionats amb cura, ha servit per reforçar el missatge de qualitat i excel·lència que Catalunya vol projectar arreu.

En definitiva, l’esdeveniment ha posat de manifest, un cop més, la capacitat de la gastronomia catalana per seduir, emocionar i teixir complicitats arreu. Els vídeos projectats per a l’ocasió han completat una experiència pensada per als cinc sentits, aconseguint una harmonia entre el paladar i la resta de percepcions.

Galeria d'imatges

pep.jfif
xef2.jfif
1.jfif
2.jfif
3.jfif
4.jfif

Document Actions