Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Generalitat realitza una campanya per informar dels riscos a les platges amb el suport de l’Ajuntament de Salou

Aquesta campanya reforça l’objetiu de la ordenança cívica que prohibeix banyar-se amb bandera vermella

dilluns 16 juliol 2012

La Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Protecció Civil de (DGPC), ha iniciat avui a Salou una campanya per sensibilitzar la població sobre els riscos de les platges i insistir en la necessitat d'observar unes mesures d'autoprotecció mínimes.  La DGPC reparteix aquests dies 10.000 pòsters i cartells que, sota els eslògans de A la platja les aparences enganyen i A la platja, posa-hi tots els sentits, pretenen cridar l'atenció dels usuaris de les platges catalanes sobre dos aspectes fundamentals per millorar la seguretat al litoral: el significat del color de les banderes (verd: bany lliure; groc: precaució; vermell: bany prohibit) i recordar el Telèfon 112 com a telèfon únic d'emergències, gratuït i al qual es pot trucar des de telèfons mòbils allà on hi hagi cobertura, encara que no sigui de l'operadora que hom té contractada.
 

Aquesta campanya s’afegeix a la iniciativa impulsada recentment des de la Regidoria de Platges de l’Ajuntament de Salou per tal per tal de combatre les conductes incíviques que es donen a la platja. Així, a través de l’Ordenança de civisme i convivència ciutadana existeix un apartat que tracta de la prohibició del bany amb bandera vermella i que recull l’esmena incorporada en l’article 9.6.. Aquesta fa referència a la prohibició de banyar-se a la platja quan i hagi bandera vermella. Aquesta infracció té el caràcter de molt greu i suposarà una sanció de 400 €. La regidora de Platges, Júlia Gómez, ha comentat que “fem tot el que està al nostre abast per tal d’evitar que la gent corri el risc de posar la seva vida en perill quan banyar-se sigui un perill” i ha afegit que “aquesta campanya a la que donem suport comparteix l’objetiu de la Ordenança Cívica, volen que els milers de banyistes que ens visiten cada any gaudeixin d’unes vacances tranquil•les i segures”.
El servei de vigilància senyalitza les zones de bany d’acord amb la classificació establerta i canviar el tipus de platja quan les circumstàncies de temps o altres aspectes així ho aconsellin. Es prohibeix el bany així com les activitats lúdiques o d’esbarjo, tal com lloguer de motos d’aigua, patins, etc, en cas que la bandera vermella estigui col•locada. Les persones que es banyin sense fer cas d’aquesta prohibició ho fan sota la seva responsabilitat. En aquest cas poden ser obligats a sortir de l’aigua per la seva seguretat, sense perjudici de la imposició de la sanció corresponent per part de l’autoritat municipal.


10.000 pòsters informatius en 70 municipis costaners

Protecció Civil de la Generalitat distribuirà 10.000 pòsters en 70 municipis costaners de 12 comarques: a Ajuntaments, Consells comarcals, oficines d’informació turística, associacions hoteleres i de càmpings per a la seva difusió entre els associats i directament en establiments hotelers i a llocs de socors de Creu Roja i Associació Catalana d’Empreses de Vigilància Aqüàtica. També es distribuirà als accessos a platges i en casals d'estiu, etc. També s'editarà un fulletó tipus flyer amb les imatges i missatges de la campanya, incidint en el significat de les banderes i els diferents estats de la mar que representen i l'ús del TF 112.

Galeria d'imatges

DSCN7090.JPG
DSCN7090.JPG

Document Actions