Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Generalitat visita el patrimoni natural, històric i paisatgístic del Cap Salou, que l’Ajuntament vol recuperar i protegir

dimecres 05 maig 2021

L’alcalde Pere Granados, acompanyat del regidor de Gestió del Territori, Marc Montagut i alguns tècnics municipals, van realitzar aquest dilluns passat un recorregut pel Cap Salou i el Camí de Ronda amb la directora dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat, Trinitat Castro, i el cap de l’Oficina Territorial d’Avaluació Ambiental, Laureà Giné, per tal de conèixer alguns espais naturals de gran interès i valor mediambiental


La visita va servir perquè els representants de la Generalitat es fessin una idea i valoressin la riquesa natural i paisatgística de la zona i, d’aquesta forma, s’impliquessin en la seva recuperació i protecció

L’alcalde, Pere Granados, acompanyat del regidor de Gestió del Territori i Habitatge, Marc Montagut, va realitzar aquest dilluns un recorregut pel Camí de Ronda, junt amb la directora dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat, Trinitat Castro, i el cap de l’Oficina Territorial d’Avaluació Ambiental, Laureà Giné. El motiu de la visita fou mostrar-los la riquesa mediambiental i poc coneguda que caracteritza el municipi i demanar, sobretot, la implicació i el suport de la Generalitat en la protecció i promoció del patrimoni natural, geològic i paisatgístic del Cap de Salou (terrestre i marí).

El trajecte, que també va comptar amb l’assistència de tècnics municipals, va consistir en la visita a la Punta Prima, des d’on es poden divisar les caletes de la Penya Tallada, la Cala Font i Cala Vinya. Es van visitar, també, la Cala Morisca, el Mirador del Far i els terrenys de l’Autoritat Portuària, on s’ubiquen espais naturals de gran bellesa i elements històrics i arqueològics que l’Ajuntament vol recuperar i protegir. Precisament, l’alcalde Granados, va fer èmfasi, sobretot, en aquests terrenys, pels quals passa la part del Camí de Ronda que finalitza a la Pineda.

El recorregut va servir per poder veure, de prop, les construccions defensives de la Guerra Civil, la bateria de la costa, i el bosc que hi ha a la part superior dels Enlliscalls, uns terrenys que es troben dins de la zona, propietat de l’Autoritat Portuària. També es va visitar la platja del Reguerot, i les restes del camí empedrat de subministrament a les bateries.

Per a l’alcalde de Salou, “és molt important poder trobar les figures de protecció mediambiental adequades per blindar totes les àrees importants i protegir-les; sobretot, les àrees naturals que són dins de l’àrea de l’Autoritat Portuària i que formen part del darrer tram del Camí de Ronda, que és el que falta per finalitzar”.

Per la seva banda, el regidor de Gestió del Territori i Habitatge, Marc Montagut, ha fet referència a “la importància que té el Camí de Ronda per a l’Ajuntament de Salou, un sender que voreja el mar i que està essent conegut, visitat i valorat gràcies a totes les actuacions municipals fetes, que han rebut importants inversions econòmiques, a través de l’adquisició de finques privades que han passat a ser de titularitat municipal, pel gaudi de residents i visitants”.

Cal dir que la Generalitat, a través de la directora dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat, Trinitat Castro, ha assenyalat el valor i la singularitat de tot l’entorn paisatgístic i natural que envolta el Camí de Ronda i ha mostrat el seu interès per tal de trobar fórmules de protecció que preservin el seu estat de conservació més òptim.

Galeria d'imatges

1.jpg
4.JPG
5.jpg
6.jpg
7.jpg
08.JPG
8.JPG

Document Actions