Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La història de 'El petit príncep' arriba al TAS

Aquest dissabte a les sis de la tarda la companyia N54 Produccions representarà l’obra més universal de la literatura francesa, de Saint-Exupéry, que acompleix 70 anys

dimecres 19 març 2014

Salou presenta aquest proper dissabte 22 de març a les sis de la tarda un nou espectacle per a la canalla de la mà de la companyia N54 Produccions que posarà en escena ''El Petit Príncep''. Enguany se celebra el 70è aniversari d’aquest conte –publicat el 1943- que ens demana conservar dins nostre el nen que hem estat, mantenint l’afany pel coneixement, la imaginació i la innocència. Aquest any 2014 també es recorda el 70è aniversari de la mort d’Antoine de Saint-Exupéry el qual va signar aquest clàssic de la literatura universal. El personatge intemporal creat per Saint-Exupéry s’ha convertit en una icona portadora de valors positius i actuals: la pau, la protecció del planeta, la protecció de la infància, la tolerància, l’intercanvi cultural, i el dret a l’educació.

Teatre, titelles, ombres i projeccions que, a partir de la narració de l’aviador, despleguen el món màgic del Petit Príncep en una fantàstica adaptació de l’obra de Saint-Exupéry que ens recorda que “l’essencial és invisible als ulls”.

 

La història

El Petit Príncep explica la història d'un aviador, el narrador, que de resultes d'una avaria al seu motor ha hagut d’aterrar al desert. L’endemà del seu aterratge forçat, una petita veu el desperta: és el Petit Príncep. Perplex per aquesta aparició, l’aviador comença a sentir curiositat per la procedència d’aquesta criatura i va creixent envers ell un lligam d’amistat. El Petit Príncep visita set astres: l’asteroide del rei, l’asteroide del vanitós, l’asteroide de l'home de negocis, l’asteroide del bevedor, l’asteroide del fanaler, l’asteroide del geògraf i, finalment, la Terra. A partir de la narració de l’aviador i, a través del viatge del Petit Príncep pel temps i l’espai, es parla de l’amistat, el respecte, l’amor i la vida. Es tracta d’una obra de teatre i de titelles recomanada per a nens i nenes majors de 5 anys.

El Petit Príncep és l’obra literària francesa més coneguda al món. És el llibre no religiós més llegit i ha estat traduït a més de 265 idiomes. Se n’han fet més de 1.300 edicions i se n’han venut més de 145 milions de còpies.

Les entrades es poden comprar a la taquilla del TAS, a la regidoria de Cultura, per 3 euros (2 euros si es presenta el Carnet del Club Xic’s).

Galeria d'imatges

ElPetitPrincep1-490x300.jpg
ElPetitPrincep1-490x300.jpg

Document Actions