Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La I Fira Marítima de la Costa Daurada aplegarà un total de 28 expositors amb productes relacionats amb la nàutica esportiva, el lleure, la pesca i la

dimarts 20 maig 2008

El proper dijous, a les 19 hores, el Secretari per la Mobilitat del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya; Manel Nadal, inaugurarà la I Fira Marítima de la Costa Daurada, que se celebrarà al Moll de Ribera al Port de Cambrils entre els dies 22 i 25 de maig.

Aquesta fira, recordem, és fruit del conveni de col·laboració que van signar els Ajuntaments de Cambrils i Salou el passat mes de març per organitzar conjuntament aquest esdeveniment de periodicitat anual que tindrà lloc cada any de forma alternativa en un dels dos municipis.

En aquesta primera edició, el port cambrilenc aplegarà un total de 28 empreses i entitats, 7 de les quals tindran una mostra flotant de vaixells i una mostra en sec. A banda d'embarcacions, s'hi podran trobar productes relacionats amb la nàutica esportiva i el lleure, la pesca i la cultura marítima. Pel que fa a la procedència dels expositors, cal assenyalar que n'hi ha 11 que són fora de Cambrils i/o Salou (d'aquests n'hi ha tres que vénen de la província de Barcelona i un de Madrid), i que la resta són d'una de les dues localitats.

Durant la presentació de la fira, el regidor de Promoció Econòmica de Salou, Marc Montagut, precisament, va destacar ahir el nombre de participants que hi haurà en aquesta edició: 'La xifra d'expositors ha augmentat en relació a la de l'any passat, quan cadascun dels ajuntaments organitzava aquesta fira de forma paral·lela; i la fira ha guanyat qualitativament, perquè hem estat molt rigorosos a l'hora d'organitzar-la. Prova d'això és que no s'han acceptat diverses empreses perquè no responien a l'orientació nàutico-marinera que li volíem donar a aquesta mostra, que ha d'esdevenir un referent', va afirmar.

El regidor de Promoció de la Ciutat de Cambrils, Oliver Klein, va remarcar el programa 'sòlid i complet' d'activitats que s'oferirà al públic a tots dos municipis per complementar la mostra, que romandrà oberta dijous i divendres de 18.30 a 22.30 hores; i dissabte i diumenge, de 11.30 a 14 hores; i de 18.30 a 22.30 hores. Entre aquestes activitats, va ressaltar les organitzades per les entitats (com les sortides de llaguts de Vent d'estrop; la demostració de navegació tradicional de vela llatina de l'associació Arjau), el tast de fideus, l'exposició produïda pel Museu Marítim de Barcelona 'Pirates de la Mediterrània' al Torre del Port, la cantada d'havaneres amb rom cremat a càrrec del grup Mar Brava; i l'exposició d'una maqueta del Port de Tarragona a l'estand d'aquesta instal·lació.

La fira acollirà a més, la presentació oficial de Costa Daurada Estació Nàutica Salou-Cambrils-Mont-roig/Miami platja-Vandellòs/l'Hospitalet; i les jornades de portes obertes d'aquesta estació, a la qual s'hi ha incorporat Hospitalet. Aquestes jornades inclouran diverses activitats com, per exemple, sortides en caiacs, batejos de submarinisme, de windsurf, motos d'aigua i excursions amb veler.

Tant l'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges; com l'alcalde de Salou, Antonio Banyeres; van manifestar ahir la seva satisfacció per aquest projecte comú, per permetrà unir esforços i millorar en eficàcia i en rendibilitat, així com fer créixer la fira, que enguany ha tingut un pressupost de 72.000 euros, segons van dir.

Document Actions