Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La implantació de la nova il·luminació LED RGB i WHITE al carrer Saragossa de Salou s’iniciarà a finals de febrer

dijous 12 gener 2023

Es tracta de la renovació de l’enllumenat d’aquesta via per un de més modern, a base de tecnologia led, amb possibilitat de colors i control, tram a tram

L’alcalde valora positivament l’inici pròxim de les obres, assenyalant que ‘renovarem i modernitzarem la imatge del carrer Saragossa, perquè sigui més atractiva, visualment, per als nostres residents i visitants, alhora que dinamitzarem l’activitat econòmica en aquesta zona tan important’

 

L’Ajuntament de Salou iniciarà, a finals d’aquest proper mes de febrer, les obres d’implantació de la nova il·luminació LED RGB i White al carrer Saragossa.

Avui dijous, 12 de gener, la Junta de Govern Local ha adjudicat els treballs a l’empresa Sociedad Española de Construcciones Eléctricas S.A., pel preu de 151.114,19 euros, IVA inclòs.

Cal recordar que, actualment, aquest carrer compta amb una marquesina ornamental de fusta on hi ha instal·lades lluminàries fluorescents, col·locades de manera transversal en els pòrtics, situats cada 6,7 metres, aproximadament. La instal·lació es realitzarà en aquesta marquesina ornamental, en tota la seva longitud.

En aquest sentit, se substituiran els fluorescents existents per unes tires de led longitudinals, tant de color RGB (per fer el color o barreja que es vulgui), com de color blanc neutre 4000 K.

Cada tira de 6,5-7 metres, aproximadament, serà controlada, individualment, de manera que se li podrà donar un color i intensitat diferent a cadascuna.

Així mateix, s’instal·larà un sistema de control de la il·luminació amb unes escenes preprogramades. El control punt a punt, permetrà reproduir moviments diferents que poden anar variant i programant-se en el futur, tant en intensitats, com pel que fa als colors, els horaris, etc. Aquest nou sistema, amb tecnologia de telegestió, també comportarà un estalvi en el consum de llum, així com de temps per a les persones supervisores del servei, en la línia del conjunt de projectes de Salou per esdevenir municipi turístic intel·ligent i sostenible. 

Gràcies a aquestes actuacions de millora en l'enllumentat públic del carrer Saragossa, on es substituirà l'enllumenat actual amb fluorescents per tires LED en RGB & WHITE, es preveu aconseguir una reducció d'aproximadament el 29% en el consum d’electricitat, la qual cosa suposarà un estalvi de fins a 4.111,94€ anuals i una reducció de  les emissions a l’atmosfera de diòxid de carboni (CO2) superior a 9 tones.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha valorat positivament l’inici pròxim de les obres, assenyalant que, amb aquesta actuació, “renovarem i modernitzarem la imatge del carrer Saragossa, perquè sigui més atractiva, visualment, per als nostres residents i visitants, alhora que dinamitzarem l’activitat econòmica en aquesta zona tan important”.

Per la seva banda, el regidor de Gestió del Territori i d’Habitatge, Marc Montagut, ha explicat que “aquest nou sistema de control ens ofereix moltes més possibilitats de llum i colors, adaptant-se a les noves tecnologies”.

Document Actions