Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La JONC arriba al Teatre Auditori de Salou sota la direcció de Karl Anton Rickenbacher

La prestigiosa Jove Orquestra Nacional de Catalunya centrarà el seu repertori en l’obra de Wagner.

dimecres 05 gener 2011

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya omplirà demà a les 20 hores el Teatre Auditori de Salou per setè any consecutiu, en el seu ja tradicional encontre de Nadal. Enguany el Concert es farà sota  la batuta d’un dels directors amb més prestigi internacional, el mestre Karl Anton Rickenbacher, que per segona vegada col•labora amb les JONC.
El repertori es centrarà en la obra de Wagner tot i que també s’interpretarà Tontenfeier de Mahler coincidint amb la celebració del 150è aniversari del naixement del compositor.

Rickenbacher és un dels directors més prestigiosos internacionalment. Des de que va ocupar el càrrec  de Director Principal de l’Orquestra Simfònica de la BBC Escocesa ha tingut una gran projecció internacional  sent director invitat a les grans formacions orquestrals europees. Ha estat al capdavant d’orquestres tan reconegudes com la Filharmònica de Londres, la Simfònica de Ràdio de Berlín o Baviera o la de Budapest, entre d’altres.

Durant la primera part del  concert, els joves músics interpretaran peces de Carl Maria von Webber i Gustav Mahler mentre que en la segona es centraran en la obra de Richard Wagner.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat que “es un gran honor rebre de nou la Jove Orquestra Nacional de Catalunya a la nostra ciutat en una cita que ha esdevingut ja una tradició i que esperem en un dia tan assenyalat com el de Reis”. Granados ha explicat que “s’ha consolidat una vinculació especial amb el nostre municipi i estem encantats de rebre una entitat  que treballa tant per la música i la cultura  des de la joventut i il•lusió dels seus membres que treballen de valent amb un excel•lent equip de professors”:

 

Els més de 60 joves que formen part de la JONC, amb edats compreses entre els 18 i els 25 anys, oferiran un gran repertori de música clàssica. Cal recordar que els més de 150 integrants de les orquestres de la JONC, JONC Alevins, JONC i JONC Filharmonia, provenen de diferents punts de la geografia catalana i es reuneixen en els períodes de vacances escolars per a treballar el repertori simfònic que es posa a la pràctica en diferents concerts al final de cada encontre.
La JONC ha participat  en els festivals i sales de concerts més importants del país, sota la direcció de mestres d’elevat prestigi. La JONC té com objectiu oferir una formació post acadèmica als joves músics i facilitar-los l’accés a la vida professional.

Així doncs en aquest 49è encontre que es celebrarà per setè any consecutiu a la vila de Salou els joves han comptat amb un equip de professors de gran categoria procedents de Orquestres internacionals com la Deutsche Oper Berlín,o la Staatsorcher de Hannover i  la Orquestra de la Comunitat Valenciana , de Castilla León, de Galícia o de l’Escola Superior de Música de Reina Sofia han ajudat els joves músics a preparar aquest repertori durant els dies previs al concert.

Document Actions