Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La JONC omple el Teatre Auditori de Salou sota la direcció de Karl Anton Rickenbacher

La prestigiosa Jove Orquestra Nacional de Catalunya va interpretar clàssics de Lutoslawsky, Brahms i Bruckner durant el Dia de Reis

dilluns 07 gener 2013

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya va omplir ahir el Teatre Auditori de Salou per novè any consecutiu, en el seu ja tradicional encontre de Nadal. Enguany el Concert es va fer sota la batuta d’un dels directors amb més prestigi internacional, el mestre Karl Anton Rickenbacher, que per tercera vegada col•labora amb les JONC. El repertori va abarcar peces clàssiques de Witold Lutoslawsky, Johannes Brahms i Anton Bruckner.

Rickenbacher és un dels directors més prestigiosos internacionalment. Des de que va ocupar el càrrec de Director Principal de l’Orquestra Simfònica de la BBC Escocesa ha tingut una gran projecció internacional sent director invitat a les grans formacions orquestrals europees. Ha estat al capdavant d’orquestres tan reconegudes com la Filharmònica de Londres, la Simfònica de Ràdio de Berlín o Baviera o la de Budapest, entre d’altres.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, va explicar que “es un gran honor rebre cada any a la Jove Orquestra Nacional de Catalunya a la nostra ciutat en una concert que ha esdevingut ja com una cita ineludible durant el dia de Reis”. Per la seva part, la regidora de Cultura, Maria Jose Rodríguez ha assenyalat que  “la gran assistència any rere any en aquest concert mostra d’interès que existeix a la nostra ciutat per cultura i en concret per aquest magnífica entitat  que treballen de valent per la música”.


Els més de 60 joves que formen part de la JONC, amb edats compreses entre els 18 i els 25 anys, van oferir un gran repertori de música clàssica: Música Fúnebre de Witold Lutoslawsky, Obertura Tràgica de Johannes Brahms i Simfonia número 7 de Anton Bruckner. Cal recordar que els més de 150 integrants de les orquestres de la JONC, JONC Alevins, JONC i JONC Filharmonia, provenen de diferents punts de la geografia catalana i es reuneixen en els períodes de vacances escolars per a treballar el repertori simfònic que es posa a la pràctica en diferents concerts al final de cada encontre.

La JONC ha participat en els festivals i sales de concerts més importants del país, sota la direcció de mestres d’elevat prestigi. La JONC té com objectiu oferir una formació post acadèmica als joves músics i facilitar-los l’accés a la vida professional.

Galeria d'imatges

PREMSA.jpg
PREMSA.jpg

Document Actions