Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya farà una estada i actuarà a Salou gràcies a un conveni signat amb l'Ajuntament

dilluns 17 desembre 2007

Uns 160 músics joves de tot Catalunya 'acompanyats d'un claustre de professors i dels equips directiu i administratiu de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) celebraran els seus Encontres de Nadal a Salou entre el 27 de desembre i el 5 de gener. Durant aquesta estada, portaran a terme al Teatre Auditori (TAS) una sèrie d'activitats obertes al públic: dissabte 29 de desembre, a les 22 hores, el professor Oystein Baadsvik oferirà un concert de tuba; dimenge 30 de desembre, a les 22 hores, alguns grups de la JONC oferiran un concert de cambra; dimecres 2 de gener, a les 21 hores, actuarà la JONC Alevins; dijous 3 de gener, a les 11.30 hores, es podrà assistir a un assaig obert de la jove orquestra; i divendres, 4 de gener, a les 21 hores, tindrà lloc, pròpiament el concert d'aquesta formació nascuda l'any 1993.

En aquest programa, cal destacar la presència de dos directors musicals convidats de reconegut prestigi: Manel Valdivieso, director artístic de la JONC, que treballarà amb els alevins; i el director suís Karl Anton Rickenbacker, que se'n farà càrrec dels joves de la JONC.

Totes les activitats seran de lliure accés, excepte aquest últim concert, que tindrà un preu popular de 5 euros (les entrades es poden adquirir, abans del dia de l'espectacle, a través del ServiCaixa o de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Salou, de dilluns a divendres de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores, excepte festius).

Això serà possible gràcies al conveni que van signar divendres passat el regidor de Cultura i Ensenyament, Paco Gaya; i el gerent de la Fundació Privada Jove Orquestra Nacional de Catalunya, Antoni Pallès.

Amb la signatura d'aquest conveni, l'Ajuntament s'ha compromès a facilitar la infraestructura necessària, en personal i material tècnic, per a la celebració d'aquestes encontres de la JONC a Salou: les aules de l'Escola Municipal de Música, les sales d'actes del Centre Cívic i les dependències del TAS, així com les aules del CEIP Europa. El consistori també s'ocuparà de facilitar els mitjans necessaris per transportar els integrants de l'orquestra entre els llocs d'allotjament i el TAS; i ingressarà al compte corrent de la JONC 4.000 euros.
La JONC ha cregut adient fer-hi una de les seves trobades de treball a Salou, degut a l'interès que té el consistori salouenc per potenciar el coneixement de la música entre la seva creixent població i l'existència d'una infraestructura adient com és l'edifici del Teatre Auditori. Cal tenir en compte, segons consta al text de l'acord, que les activitats musicals ocupen un lloc destacat dins la programació del Teatre Auditori i que alhora s'està realitzant una important tasca pedagògica a l'Escola Municipal de Música de Salou.

Document Actions