Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya i bandArt comparteixen faristol al TAS de Salou

dimecres 24 desembre 2014

La JONC i el prestigiós grup bandArt liderats per Gordan Nikolic treballaran junts aquestes festes en l’onzena edició de l’estage nadalenc al municipi

Els músics de la JONC, liderats per Gordan Nikolic com a concertino i director, compartiran faristol amb membres de bandArt, un grup de referència en el panorama musical dels nostres dies. D’aquesta manera Salou es compromet un any més –i ja en són 11- amb la cultura i la música a través de la signatura d’un conveni entre l’Ajuntament de Salou a través de la regidoria de Cultura i les JONC. Aquest, permet que durant uns dies els joves que conformen l’agrupació duguin a terme una formació intensiva en unes jornades de treball que inclouen classes de perfeccionament instrumental, treballs de repertori de música de cambra, així com també la preparació d’un programa simfònic i uns concerts. Els joves arribaran a Salou el dissabte 27 i fins al 4 de gener.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat com “no entendríem la programació de Nadal de Salou sense els dos concerts que ens aporten tant les JONC com les JONC Alevins ja que des de fa 11 anys apostem per una oferta musical de primera línia, molt esperada per la població salouenca i que també genera un pol d’atracció  amb les poblacions veïnes”. Per la seva part, la regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, destacava que “creiem que és una gran oportunitat pel planter de joves que hi participa però també és una gran oportunitat pels amants de la música de gaudir de grans concerts sense desplaçar-se” i, també, per acostar la música a la residència d’avis de Salou.

Els membres de bandArt faran de professors als joves músics de la JONC durant l’encontre de Nadal, que se celebrarà al Teatre Auditori de Salou, i junts prepararan la 4a Simfonia de Mendelssohn i la 7a Simfonia de Beethoven.

Paral·lelament i també a les instal·lacions del Teatre Auditori de Salou, els músics de la JONC Alevins faran el seu Encontre de Nadal al voltant de l’obra de Felix Mendelssohn Somni d’una nit d’estiu, acompanyats per un excel·lent equip de professors, la majoria dels quals han estat membres de la JONC.

 

Els concerts d’aquest encontre a Salou es faran els dies següents:

JONC

29 de desembre - Teatre Auditori de Salou, a les 20h, 5 euros l'entrada

 JONC Alevins

31 de desembre – Residència d’avis de Salou, a les 12h

4 de gener - Teatre Auditori de Salou, a les 20h, gratuït

 

 

bandArt

bandArt és una orquestra independent integrada per músics de més d’una dotzena de països

diferents.

Va ser fundada l’any 2005 al Festival de Lucerna per un grup de músics units pel desig de “redescobrir les referències perdudes”.

bandArt potencia la passió com una de les seves senyes d’identitat artística, donant magnitud, a través de la música, a l’estímul que rep del públic. És un col·lectiu que no anul·la personalitats sinó que les suma. El compromís social a través de les arts forma una part essencial en les activitats de l’orquestra. Des dels seus inicis bandArt ha participat en activitats socials en centres penitenciaris, residències d’avis, associacions de discapacitat, escoles i hospitals.

Galeria d'imatges

jonc.jpg
jonc.JPG

Document Actions