Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya oferirà a Salou dos concerts de cambra i dos simfònics a partir de demà dimarts

dilluns 29 desembre 2008

Uns 140 músics catalans, d'entre 12 i 24 anys, procedents de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) i de la JONC Alevins (OEMUC) i acompanyats d'un claustre de 17 professors i dels equips directiu i administratiu, estan celebrant des d'aquest cap de setmana passat els seus respectius encontres de Nadal a Salou. Durant aquesta estada que finalitzarà el proper 4 de gener, tocaran els seus instruments a les dependències del Centre Cívic, de l'Escola Municipal de Música, del Teatre Auditori i del CEIP Europa i mostraran el seu treball en els concerts previstos, en què oferiran obres que van des de Haydn 'encetant l'any 2009 dedicat als 200 anys de la seva mort- fins a Mendelssohn, del qual es compleixen 200 anys del seu naixement.

En aquesta ocasió cal destacar que la JONC comptarà amb la col·laboració del Departament de Música antiga de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). També és remarcable la presència dels dos directors musicals de reconegut prestigi: Manel Valdivieso, director artístic de la JONC que se'n fa càrrec dels alevins; i Guy van Waas, director convidat que se n'ocupa de la JONC.

Enguany, a més, la JONC celebra el seu 15è aniversari, amb la qual cosa compartirà aquesta commemoració amb Salou, una població estretament vinculada a aquest projecte musical i pedagògic que acull per cinquè any consecutiu els seus encontres de Nadal.

En concret, demà dimarts 30 de desembre, la JONC oferirà dos concerts gratuïts: un a les 19 hores; i un altre a les 22 hores. També serà gratuït el concert simfònic que la JONC Alevins té programat per al proper diumenge 4 de gener, a les 21.30 hores.
Per assistir al concert simfònic de la JONC, previst per al proper dissabte 3 de gener a les 21.30 hores, en canvi, s'haurà de pagar una entrada amb un preu popular de 5 euros (les localitats es poden adquirir de forma anticipada a través del Servicaixa o de la Regidoria de Cultura i Festes de l'Ajuntament; i a taquilla, el mateix dia, dues hores abans de l'espectacle).

Els assajos, d'altra banda, són oberts al públic.

Document Actions