Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya omple el Teatre Auditori de Salou amb obres de Beethoven i Mendelssohn

550 espectadors han escoltat el concert simfònic de la JONC sota la batuta del mestre català Antoni Ros-Marbà

dilluns 04 gener 2010

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya va omplir la nit de diumenge el Teatre Auditori de Salou per sisè any consecutiu, en el seu encontre de Nadal. En aquesta ocasió ho fa sota la batuta d’un dels directors catalans amb més prestigi internacional, el mestre Antoni Ros-Marbà. Al llarg de l‘hora i mitja de concert, els joves músics han deleitat al nombrós públic amb temes tan diversos i de gran dificultat com són la “Simfonia Pastoral” de L. Van Beethoven i “La Italiana de F. Mendelssohn”.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat que “es un gran honor tenir tant joves amb tant de talent musical actuant a casa nostra, en un concert memorable”. Granados va afegir que ”entre l’Ajuntament i la JONC s’ha establert una relació molt especial, i prova d’això són els sis anys que porten celebrant el seu encontre a Salou”. Per la seva banda Antoni Pallès, Gerent de la JONC, ha felicitat a l’alcalde per les fabuloses instal·lacions que disposa el municipi i per la gran labor que es fa amb l’escola de música. Al concert final també hi van assistir nombroses autoritats locals de Salou, les quals han valorat molt positivament aquest 45è encontre de la JONC.

Els més de 60 joves que formen part de la JONC, amb edats compreses entre els 18 i els 25 anys, han ofert un gran repertori de música clàssica. Cal recordar que els més de 150 integrants de les orquestres de la JONC, JONC Alevins, JONC i JONC Filharmonia, provenen de diferents punts de la geografia catalana i es reuneixen en els períodes de vacances escolars per a treballar el repertori simfònic que es posa a la pràctica en diferents concerts al final de cada encontre. Així doncs en aquest 45è encontre que s’ha celebrat per sisè any consecutiu a la vila de Salou els joves han comptat amb un equip de professors de diverses orquestres espanyoles i europees com la “Real Filharmonía de Galicia”, la “Orquesta Sinfónica de Granada”, la “Orquestra del Gran Teatre del Liceu” o la “Konzerthausorchester de Berlin”; que han ajudat els joves músics a preparar aquest repertori durant els dies previs al concert.

Document Actions