Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Junta de Govern aprova inicialment el projecte d’expropiació dels béns afectats per l’endegament del barranc de Barenys

dimarts 06 octubre 2015

La Generalitat de Catalunya pagarà els 4,2 milions d’euros en què s’han valorat les 27 finques

La Junta de Govern Local de Salou (JGL) ha donat llum verda en la reunió d’aquest matí a l’aprovació definitiva de la relació de béns i drets afectats pel projecte d’obres del nou endegament del barranc de Barenys en l'àmbit del tram final. Aquest tràmit d’obtenció de la titularitat de les finques és indispensable per poder dur a terme l’obra en aquesta zona, ubicada entre la via del ferrocarril i el passeig Marítim i que es preveu s’iniciï en un any. El projecte d’expropiació afecta un total de 27 finques construïdes als carrers per on discorrerà el tram final del barranc i que es troben al València, Sol, Passeig Miramar i Barenys i afecten a habitatges individuals, edificis, baixos comercials i aparcaments.

L’alcalde Pere Granados, ha explicat com “des de l’Ajuntament de Salou estem amatents en els tràmits per aconseguir finalment l’endegament del barranc i fem un seguiment acurat del conveni que vam signar amb la Generalitat de Catalunya per treballar plegats en aquesta necessitat que té Salou i en especial el barri de la Salut”. L’alcalde, també ha volgut recordar com “aquests darrers aiguats han posat de manifest la necessitat de desviar i canalitzar el barranc per eliminar de forma definitiva una problemàtica històrica que pateix Salou. Estem accelerant al màxim els tràmits per tal que al 2017 estigui acabada l’obra”.

Així mateix, en la reunió d’avui de la JGL també s’ha aprovat inicialment el projecte d’expropiació per taxació conjunta d’aquest àmbit, el qual ha de seguir el tràmit en els propers mesos i fins que l’Ajuntament obtingui en titularitat les finques esmentades, sense les quals no pot iniciar l’obra. Després de l’acord d’avui de la JGL s’exposarà a informació pública i també es notificarà personalment a tots els propietaris interessats. Així mateix, els tràmits legals passen per una posterior notificació a la Generalitat de Catalunya. Cal recordar que precisament, la Generalitat , és l’administració encarregada de pagar el cost de les expropiacions, que s’eleva als 4,2 milions d’euros, i que es financen a través del conveni que va signar l’alcalde Pere Granados en nom de l’Ajuntament de Salou amb el departament de Territori i Sostenibilitat  i  també d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya de març de 2015. 

Galeria d'imatges

barenys_petita.jpg
barenys_copia.jpg

Document Actions