Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Junta de Govern Local aprova la reparcel·lació del sector 03 per continuar amb l’endegament i canalització del Barranc de Barenys

dimecres 14 octubre 2015

Amb l’obtenció dels terrenys es podrà cedir tot l’àmbit afectat a la Generalitat de Catalunya per tal que l’administració supra municipal pugui iniciar-hi les obres

 

La Junta de Govern Local ha provat inicialment la reparcel·lació del sector 03-Barenys a l’alçada del barri de la Salut (des de la via del ferrocarril i fins al límit de terme en direcció a Reus).

Aquesta reparcel·lació, corregeix  costos d’endegament i canalització del barranc de Barenys, que amb anterioritat estaven imputats als propietaris del sector. Cal recordar que l’Ajuntament de Salou va signar un conveni el prop passat 24 de març amb la conselleria de Territori i Sostenibilitat i la conselleria d’Economia i Finances de la Generalitat, pel qual els costos d’aquests treballs -valorats en uns 15 milions d’euros- els finançava l’administració autonòmica.

Així, amb aquest acord de la Junta de Govern es modifica una anterior reparcel·lació donat el canvi substancial pel que fa al finançament de les obres, que farà que els 15 milions d’euros del cost dels treballs no repercuteixin directament en el centenar de petits i grans propietaris que disposen de terrenys a la zona.  

Del procés de reparcel·lació depèn l’èxit del barranc perquè amb aquesta tramitació l’Ajuntament de Salou ha d’obtenir una única finca resultant que delimita l’àmbit del traçat del barranc la qual caldrà cedir a la Generalitat de Catalunya per tal de que executi de les obres del nou endegament.  El termini del  document aprovat  a la darrera Junta de Govern Local seguiran el seu curs i en mig any- segons els tècnics municipals es podrà aprovar  definitivament.

 

El camp de futbol, afectat

Amb aquests tràmits urbanístics el camp de futbol municipal quedarà afectat en el moment d’inici de les obres de la nova canalització i endegament del barranc de Barenys. Per tal d’evitar aquesta situació, des dels serveis tècnics municipals també s’està treballant en l’habilitació del pressupost de cara al 2016 per a la construcció d’un nou camp de futbol que s’ubicaria als terrenys de la part superior del vial de Cavet, com a punt de partida de la nova ciutat esportiva municipal. Per tal de no deixar a les entitats esportives sense equipament s’haurà d’ajustar al màxim la construcció del nou camp de futbol abans que desaparegui l’actual.

Amb posterioritat, a tota aquesta tramitació i en funció de la demanda es podran iniciar els treballs d’urbanització de tot l’àmbit del sector 03 que s’eleven fins  a uns 20 milions d’euros.

Galeria d'imatges

sector_03.jpg
sector_03_hotels_i_oficines.jpg

Document Actions